Chrissi Island, Kreta

Härliga stränder i Ierapetra och Koutsounari

Runt om Ierapetra och Koutsounari finns flera vackra stränder att besöka. Stränderna i området är kända för sitt kristallklara vatten och bjuder in till härliga dagar i solen med svalkande dopp. Här kan du läsa mer om vilka stränder du bör besöka!

Chrissi Island

Kring Ierapetra

Stränderna i och runt Ierapetra är kända för sitt klara, vackra vatten och de flesta har till och med fått EU:s Blå Flagg. Tillsammans utgör stränderna hela fem mil av kusten, och nästan alla täcks av finkornig, mörk sand. De tre citystränderna ligger på en rad efter varandra och bjuder in till härliga, lata dagar i solen. 

Agia Fotia Beach

I en viadukt utanför Koutsounari hittar du stranden Agia Fotia Beach. På stranden finns både solstolar, parasoller, ett café och en restaurang.

Chrissi Island

Under besöket i Ierapetra och Koutsounari får du inte missa en Chrissi Island, en obebodd ö som en gång i tiden var ett piratnäste. Här hittar du en gyllene sandstrand, tusentals med rosa snäckskal och kristallklart vatten. Ta även med snorkeln och utforska den vackra undervattensvärlden!

Long Beach

Vid Koutsounari hittar du även stranden Long Beach. Som namnet antyder är detta en lång, härlig sandstrand med relativt grunt vatten. Vid denna strand ligger även Apollos fina Apollo Mondo Family-hotell Almyra Hotel & Village!

Sol & bad i Makrigialos

I Makrigialos hittar du en långgrund sandstrand med mängder av mysiga caféer och restauranger. Köper du något på caféerna får du även en gratis solstol och parasoll hela dagen.

Vai

Achlia Beach

Mellan Ierapetra och Makrigialos ligger den vackra lilla viken Achlia. Här råder en lugn stämning och slår hungern till kan du köpa något att äta på tavernan.

Vackra stranden Vai

Den natursköna stranden Vai är med sin naturliga palmskog en av de mest unika stränderna i Europa. Här badar du i kristallklart vatten och de vackra palmerna ger en skön skugga. Stranden sköts om med kärlek av nunnorna i det lokala klostret.

Lugn stämning på Itanos

Några kilometer från Vai hittar du härliga Itanos Beach. Här råder en lite lugnare stämning än vid Vai då mindre turister hittat hit. I området finns flera stränder med träd som ger naturlig skugga.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här