Weekend i Istanbul

Weekend i Istanbul

Funderar du på en weekend till Istanbul? Helt rätt tycker vi! Turkiets huvudstad Istanbul är som gjort för en weekendsemester, med mängder av berömda sevärdheter, shopping och god mat.

Tre anledningar att resa till Istanbul

1. Sevärdheterna

Med sevärdheter som Hagia Sofia, Blå moskén och Topkapi-palatset gör Istanbul den historie- och kulturintresserade allt annat än besviken.

2. Stadsdelarna

Istanbul har flera stadsdelar med olika karaktär, som den trendiga Beyoglu, gamla stan Sutanahmet och färgglada Balat.

3. Shoppingen

Missa inte ett besök vid Istanbuls största och mest kända marknad – Grand Bazaar, eller gågatan Istiklal i området Beyoglu där internationella butiker samsas med lokala kedjor, restauranger och butiker

När ska man resa till Istanbul?

Istanbul kan du egentligen resa till året runt då klimatet är behagligt även på vintern, med en temperatur runt 8-10 grader. Dock kan det snöa på vintern även i Istanbul. Perfekt väder för en weekend är i april-maj. Om du älskar riktigt varmt väder rekommenderar vi att åka under juni, juli och augusti då det kan bli upp till 27 grader i Istanbul.

Stadsdelar i Istanbul - var ska man bo?

Vill du bo i de trendigaste kvarteren i Istanbul ska du sikta in dig på Beyoglu, som ligger ovanför gamla stan och det Gyllene hornet. Här finns det gott om barer, restauranger och bra shopping, och hotellen är moderna. De stora sevärdheterna ligger lite längre ifrån, men vill du ha nära till kvällens nöjen och folkliv är Beyoglu perfekt.

Vill du bo nära Istanbuls största sevärdheter ska du boka ett hotell i Sultanahmet, Istanbuls gamla stan och även det populäraste turistkvarteret. Stadsdelen omfamnas av en mur, och det är här de stora sevärdheterna som Hagia Sofia, Blå moskén och den stora basaren med 4 000 butiker ligger.

Centrala Istanbul kallas Taksim, och ligger i stadsdelen Beyoglu. Taksimtorget är moderna Istanbuls mittpunkt och här bor du nära den populära shoppinggatan Istiklal Caddesi. I närheten finns även gott om barer och nattklubbar för den som vill testa det turkiska utelivet. Bussar, taxi och spårvagn tar dig enkelt till de mest populära sevärdheterna.

Vad finns att göra i Istanbul?

Under din weekend i Istanbul är de tre stora sevärdheterna Hagia Sofia, Blå moskén och Topkapi-palatset ett måste. Men även en båttur på Bosporen, shopping i Grand Bazaar och en promenad över Galatabron är något som inte bör missas. Bokar du en resa till Istanbul på sommaren kan en tur till Prinsöarna passa, med gott om plats, bilfria gator och grönskande vyer.

Hur tar man sig runt i Istanbul?

I Istanbul finns både tunnelbana, buss, taxi och spårvagn för att ta sig runt, men beroende på var du bor kan du enkelt promenera. Vill du ha nära till de stora sevärdheterna ska du bo runt Sultanahmet men om du vill bo nära shopping är Taksim perfekt.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Istanbul, hitta och boka en resa till Istanbul eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Istanbul

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, sakerna att göra, mest prisvärda shoppingen och mycket mer!

Se alla våra restips för Istanbul

Turkiet

  • Fina stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Prisvärda shoppingupplevelser
Se alla resor till Turkiet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här