Beach volley på Phuket

Sportaktiviteter för vuxna

Gillar du att göra saker på semestern är Phuket ett utmärkt val. På Thailands största ö väntar fantastisk snorkling, möjlighet att ta dykcertifikat, kajakpaddling i mangroveskogen och bra golfbanor.

Paddla kajak på Phuket

Paddla kajak

Vill du komma riktigt nära naturen och den täta mangroveskogen bör du boka in en heldags kajakäventyr. Med Apollo kan du boka en utflykt till nationalparken Phrang Nga Bay. Då får du bland annat paddla in i dramatiska kalkstensgrottor och vackra laguner vid Panak Island. Under utflykten kommer du också att paddla till Hong Island som har helt fantastiska kalkstensklippor som sticker upp från det turkosa havet.

Thaiboxning

Upptäck thaiboxning på riktigt när du är på Phuket! Du kan se matcher i Thailands nationalsport, som på thai heter Muay Thai, flera gånger i veckan. Det finns också möjlighet att själv prova på thaiboxning – garanterat ruffa pass!

Surfa på Phuket

När väder och vind tillåter finns det gott om goda surfmöjligheter på Phuket. Oavsett om du är nybörjare eller van surfare är Kata ett bra ställe eftersom vågorna inte blir jättehöga. På Surf House finns möjlighet att både hyra surfbräda och boka in lektioner.

Ta dykcertifikat

Vill du dyka ska du ta dig till Similan Island som ligger utanför Khao Lak ute i Andamanhavet och är världskänt för sitt fantastiska vatten. Vill du lära dig att dyka på semestern rekommenderar vi dykföretaget Kon-Tiki, där du på fyra dagar kan ta ett ”Open Water Certificate”. Har du redan dykcertifikat men känner dig lite ringrostig kan du hänga på en scuba review till havs eller i poolen.