Aktiv semester på Phuket

Gillar du att göra saker, och aktivera dig på semestern är Phuket ett utmärkt val! På Thailands största ö väntar bland annat fantastisk snorkling, möjlighet att ta dykcertifikat, kajakpaddling i mangroveskogen och bra golfbanor. Apollo erbjuder ett brett urval av utflykter för dig som vill se dig om och uppleva mer av Phuket.

Thaiboxning

Paddla kajak

Vill du komma riktigt nära naturen och den täta mangroveskogen bör du boka in en heldags kajakäventyr. Med Apollo kan du boka en utflykt till nationalparken Phrang Nga Bay. Då får du bland annat paddla in i dramatiska kalkstensgrottor och vackra laguner vid Panak Island. Under utflykten kommer du också att paddla till Hong Island som har helt fantastiska kalkstensklippor som sticker upp från det turkosa havet.

Thaiboxning

Vill du testa något nytt på semestern? Passa på att prova nationalsporten muay thai, som thaiboxning heter på thai. På vägen mellan Karon och Patong ligger Patong Boxing Gym och här kan du boka privatträning i 1,5 timmar. Vill du i stället se thaiboxning ska du besöka Bangla Boxing Stadium som ligger bakom Jungceylon i Patong. Där visas matcher flera dagar i veckan.

Surfa på Phuket

När väder och vind tillåter finns det gott om goda surfmöjligheter på Phuket. Oavsett om du är nybörjare eller van surfare är Kata ett bra ställe eftersom vågorna inte blir jättehöga. 

Ta dykcertifikat

Vill du dyka ska du ta dig till Similan Island som ligger utanför Khao Lak ute i Andamanhavet och är världskänt för sitt fantastiska vatten. Vill du lära dig att dyka på semestern rekommenderar vi dykföretaget Kon-Tiki, där du på fyra dagar kan ta ett ”Open Water Certificate”. Har du redan dykcertifikat men känner dig lite ringrostig kan du hänga på en scuba review till havs eller i poolen.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här