Shopping på Phuket

Shopping på Phuket

Phuket har mycket att erbjuda för dig som är sugen på lite shopping. Här finns både stora varuhus, marknader och småbutiker längs gatorna, där du kan handla kläder och diverse prylar till mycket rimliga priser.

Marknaden som har allt

Utför Phuket stad ligger öns mest välkända helgmarknad. Här finns ett stort utbud av parfymer, kläder, solglasögon, klockor, CD- och DVD-skivor. Många av bodarna har fasta priser, men köper du flera produkter på samma ställe kan du försöka förhandla om priset. Marknaden ligger i nära anslutning till vägen Chao Fa West. Du tar dig lättast hit med taxi eller tuk tuk eller genom att boka turen kombinerad med ett besök vid Big Buddha hos någon av Apollos guider. Marknaden är öppen på lördagar och söndagar kl. 17.00–22.00. Varför inte åka hit och prova på en gräshoppssandwich?

Stora varuhus

Regnar det en dag kanske lite shopping vore på sin plats? Patongs största varuhus Jungceylon har flera hundra butiker och är platsen att gå till. Här hittar du allt från märkeskläder och skor, glasögon, sportkläder men också caféer, restauranger och skönhetssalonger där du ka  få ansiktsmassage. Jungceylon ligger mitt emot Bangla Road och har öppet maj–oktober mellan kl. 11.00–22.00. Mellan november och april är det öppet en timme senare. God shoppinglycka!

Central Festival ligger utanför Phuket stad och är ett fullt utrustat och luftkonditionerat varuhus med alla tänkbara internationella märkesbutiker, till exempel Zara och Guess för att nämna några. Missa inte de asiatiska butikskedjorna AIIZ och CPS Chaps.

Från strandväg till shoppingväg

Strandvägen, och många av de omgivande mindre gatorna och gränderna, i Patong, förvandlas efter mörkrets inbrott mer eller mindre till en enda stor basar. Här kan du göra en hel del fynd – klockor, t-kläder och skor finns i mängder. 

Lyxbio för en regnig dag

Lyxbiografen på köpcentret Central Festival utanför Phuket tar det här med bio på allvar. Justera position med fjärrkontrollen i fåtöljen och luta dig tillbaka. Det kostar ungefär som ett vanligt biobesök i Norden och filmerna är textade på engelska. Tips! Ta inte för tunna kläder på dig om du går på bio. Luftkonditioneringen gör att det blir mycket svalt efter ett tag. Glöm inte att ställa dig upp när kungens sång spelas!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här