Marknader på Phuket

Phuket har mycket att erbjuda för dig som är sugen på lite shopping. Här finns både stora varuhus, marknader och småbutiker längs gatorna, där du kan handla kläder och diverse prylar till mycket rimliga priser.

Populära marknader på Phuket

Det finns många spännande marknader att besöka på Phuket, var och en med sin egen unika atmosfär och utbud. Oavsett om du är intresserad av mat, shopping eller bara vill uppleva lokal kultur, så finns det något för alla på Phukets marknader. Är du modig kanske du vågar prova att äta en gräshoppa?!

Här är 4 marknader du inte får missa på Phuket:

1. En av de mest kända marknaderna på Phuket är den veckovisa nattmarknaden i Phuket stad Denna marknad äger rum varje söndagskväll och sträcker sig över flera kvarter. Besökare kan hitta allt från thailändsk mat och dryck till kläder, smycken och hantverk. Det finns också underhållning i form av musik och dans.

2. En annan populär marknad är Chillva Market, som ligger nära Phuket stad. Denna marknad har en modern och trendig atmosfär, med livemusik och en mängd mat- och dryckesalternativ. Besökare kan också hitta unika kläder och accessoarer från lokala designers.

3. Patong Beach Night Market har ett stort utbud av matstånd som serverar allt från grillade skaldjur till thailändska specialiteter. Här kan du också hitta prisvärda souvenirer som t-shirts, solglasögon och strandkläder.

4. För den som söker en mer autentisk thailändsk marknadsupplevelse, kan Banzaan Market i Patong rekommenderas. Här säljs färsk frukt och grönsaker, kött och fisk från lokala producenter. Besökare kan också hitta kryddor och andra matvaror som används i thailändsk matlagning.

Shoppa i varuhus

Patongs största varuhus Jungceylon har flera hundra butiker och är platsen att gå till. Här hittar du allt från märkeskläder och skor, glasögon, sportkläder men också caféer, restauranger och skönhetssalonger där du kan få ansiktsmassage. Jungceylon ligger mitt emot Bangla Road. 

Central Festival ligger utanför Phuket stad och är ett fullt utrustat och luftkonditionerat varuhus med alla tänkbara internationella märkesbutiker, till exempel Zara och Guess för att nämna några. Missa inte de asiatiska butikskedjorna AIIZ och CPS Chaps.

Från strandväg till shoppingväg

Strandvägen, och många av de omgivande mindre gatorna och gränderna, i Patong, förvandlas efter mörkrets inbrott mer eller mindre till en enda stor basar. Här kan du göra en hel del fynd – klockor, t-kläder och skor finns i mängder. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här