Sevärdheter på Phuket

Det finns mer än härliga stränder att upptäcka på Phuket. Sevärdheter som spännande tempel och imponerade Buddha-statyer är väl värda ett besök. Men bäst av allt är nog att bara slappna av och njuta av vackra vyer och öns underbara solnedgångar.

Wat Chalong, Phuket

Wat Phra Thong

Wat Phra Thong i Thalang är mest känt för sin guldfärgade Buddhafigur, som är halvt begraven i marken. Sägnen berättar att alla som försökt gräva upp den har drabbats av olycka. Det finns många historier om varför figuren står till hälften under jord. En av de vanligaste är att en kanal som flöt fram genom området ändrade riktning och orsakade översvämning i hela området. När vattnet drog sig tillbaka var figuren till hälften täckt av lera. Wat Phra Thong ligger ett par mil norr om Phuket stad och enklaste sättet att ta sig hit är med taxi eller tuk tuk.

Wat Chalong

Ska du bara se ett thailändskt tempel under semestern, så ska du definitivt besöka Wat Chalong, det största och viktigaste templet på Phuket. Många kommer hit för att bli spådda eller för att få tips om lottonummer. Vill du prova din lycka? På golvet i huvudbyggnaden står två burkar med trästickor. Plocka upp dem och skaka till så en sticka faller ur, se vilket nummer som står på stickan och gå bort till träskåpet vid den högra väggen. Öppna lådan med samma nummer som stickan och ta ett papper. Be någon i templet att översätta åt dig om texten bara står på thai.

Som de flesta thailändska tempel har Wat Chalong en klädkod – shorts och kjolar bör nå minst till knäna och axlar måste täckas. Man tar också av sig skorna innan man går in i tempel, och undviker att kliva på trösklar.

Big Buddha

Från toppen av Nakkerdkullarna, mellan Chalong och Kata, blickar den 45 meter höga Big Buddha ut över omgivningarna. En klar dag ser man stora delar av södra Phuket härifrån. För den rätta stämningen – åk hit tidigt på morgonen eller en sen eftermiddag.

Promthep Cape

Vackra vyer

Kanske har du sett vykort med tre stränder? De är fotograferade från en plats som heter ”Kata Viewpoint”. Stränderna heter Karon, Kata och Kata Noi. Det tar bara några minuter med tuk tuk att ta sig hit från Kata.

Planera semesterns upptäcktsfärder i lugn och ro där hemma – här kan du se alla våra utflykter på Phuket.

Underbara solnedgångar

Ett av de allra bästa ställena att uppleva solnedgången på Phuket är Promthep Cape, öns sydligaste udde. Vissa påstår till och med att det är den bästa solnedgången i hela Thailand. På toppen finns ett indiskt altare med en Vishnustaty. Det är inte ovanligt att man ser folk komma hit för att be om att en önskan ska gå i uppfyllelse. Får man hjälp av Vishnu hör det till att man kommer tillbaka och offrar en träelefant som tack för hjälpen. Ju större önskan desto större elefant! Tycker barnen bara att solnedgången är intressant i två minuter? Be dem att försöka räkna hur många elefanter som står utplacerade vid templet. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här