Familjeaktiviteter på Phuket

Reser du till Phuket med barn? Vill du ha en aktiv semester är Phuket ett utmärkt val. Fantastisk dykning och snorkling, minigolf och vattenland hör till några av höjdpunkterna bland det som finns att göra på Phuket. Med Apollo kan du också förboka utflykter redan hemma för att enklare kunna planera semestern. Åk på båtutflykt, paddla kajaker eller prova fiskelyckan.

Dyk och surfa

Phuket är ett perfekt resmål för dig som vill dyka och snorkla. Under utflykten med båten Champagne kan du besöka några av de bästa öarna för snorkling. Ombord på båten finns gott om sköna platser, både i svalkande skugga och uppe på soldäck, där du kan koppla av medan kapten styr mot kristallklara vatten och färgglada fiskar.
 

Havsfiske

Omkring Phuket finns gott om platser där du kan åka ut med båtar och djuphavsfiska. De flesta turerna går till området kring Rachaöarna som ligger en bit utanför Phuket. I vattnet finns både barracuda, haj och tonfisk och chansen att få napp är goda. Som tur är används metoden "fånga och släpp" vilket gör att också kommande generationer kan komma hit och fiska.

Minigolf på Dino Park

En minigolfsklassiker är trevliga Dino Park som ligger i backen mellan Karon och Kata. Bland fantasifulla dinosaurier och tropiska växter kan hela familjen se fram emot att spela minigolf. Det blir en garanterad succé hos barnen och även vuxna brukar tycka det är kul här. I parken finns också en restaurang som följer dinosaurietemat. Parken ligger granne med Marina Phuket Resort.

Vattenkul på Jungle Splash

Norr om flygplatsen ligger attraktionen Jungle Splash vattenland. Här finns mängder av vattenrutschbanor och pooler. Lika kul för små som för stora. Enklast åker du hit med tuk tuk/taxi eller med parkens egen transfer.

Cykelutflykt

 Med Apollos cykelutflykt på Koh Yai Noi är ett härligt sätt att umgås hela familjen. Dagen börjar med en båttur och väl framme på ön väntar risodlingar, mangroveträd och gummiplantager – och att se allt från cykeln gör att du kommer riktigt nära. Utflykten passar för alla över 10 år.

Thaiboxning med familjen

Upptäck thaiboxning på riktigt när du är på Phuket! Du kan se matcher i Thailands nationalsport, som på thai heter Muay Thai, flera gånger i veckan. Det finns också möjlighet att själv prova på thaiboxning – garanterat ruffa med roliga pass för hela familjen!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här