Krabis bästa öar

I Phra Nang Bays vackra skärgård finns både dramatiska kalkstensklippor som är typiska för området och flera mindre öar med underbara paradisstränder. Några av de mest kända öarna är Hong, Poda, Tup och Chicken Island som alla ligger en kort båttur från Ao Nang och Krabi. 

Krabis 4 öar Tup, Hong, Poda och Chicken Island

1. Koh Poda

Ungefär en halvtimme ut med longtailbåt ligger Koh Poda som är en liten cirkelformad kalkstensö som mäter ca en kilometer i diameter. På öns sandstränder vajar palmerna och utanför ön brer vackra korallrev ut sig. Till Koh Poda ska du ta dig om du vill ha en avkopplande dag med sol, bad och perfekt snorkling och dykning.

2. Chicken Island

Chicken Island har fått sitt namn på grund av att en klippformation har formen av ett kycklinghuvud. Fast egentligen heter ön Koh Dam Kwan. På ön kan du se fram emot kritvit sandstrand och vackra korallrev under vattenytan. Chicken Island har även en liten restaurang där du kan äta lunch eller bara svalka dig med något kallt att dricka.

3. Koh Hong

Koh Hong har kallats för Thailands sista paradis, vilket nog varken är rätt eller fel. Rätt är i alla fall att på ön kan du se fram emot en lugn och lågmäld stämning. På ön finns i princip bara djungel och grönklädda berg som sticker upp. Utanför finns kristallklart vatten som gör Koh Hong till ett perfekt stopp för den som vill snorkla, dyka, paddla kanor och njuta av den härliga stämningen. Att ta sig till Koh Hong tar ca en timme från Ao Nang på fastlandet.

4. Tup Island

Tup Island består av två öar som du hittar en bit utanför Ao Nangs kust, nära både Koh Poda och Chicken Island. Under eftermiddagarna sjunker vattnet bort och bildar en lång sandsträcka som sträcker sig mot Chicken Island.

Koh Phi Phi-öarna

Koh Phi Phi är, med de två öarna Koh Phi Phi Don och Phi Phi Le, några av Thailands mest kända öar. Och det är in konstigt – öarna består av imponerande kalkstensklippor som reser sig rakt upp ur havet och stränderna har fantastisk kritvit sand. Runt de mindre öarna finns dessutom vackra korallrev som är perfekta att snorkla och dyka i. Dessutom är vattnet alldeles kristallklart och rymmer fiskar i regnbågens alla färger – perfekt för att snorkla!

På den största av öarna, Koh Phi Phi Don, finns caféer och restauranger och det är framför allt hit som flest turister har hittat. Den lite mindre Koh Phi Phi Leh var platsen där strandscenerna i filmen The Beach spelades in.

Snorkla på Koh Haa - de fem öarna

Koh Haa, som egentligen består av tre öar och två klippor och inte av fem öar, ligger ca tre mil väster om Koh Lanta. Själva öarna är lugna och består av vackra sandstränder och flera grottor. Koh Haa är framför allt ön som lämpar sig till upptäckter under ytan. Vattnet runt Koh Haa är nämligen perfekt för både snorkling och dykning, med en sikt på upp till 30 meter. Du kan bland annat se vackra blå koraller och färgglada fiskar som muränor, papegojfiskar och kattfiskar.

På den största ön Koh Haa Yai finns även flera grottor, och den största har ett stort grottrum som kallas Katedralen som du kan dyka in i.

Koh Muk

Koh Muk, eller Koh Mook som den även kallas, ligger nära Krabis fastland och är en relativt platt ö med flera vackra stränder med vit sand. Gillar du äventyr på semestern får du inte missa att besöka den mäktiga Tham Morakot, eller smaragdgrottan (Emerald Cave) som den också kallas, som ligger på norra Koh Muk. För att ta sig till grottans öppning krävs båt och en simtur på ca 80 meter, genom en runnel. Grottan saknar tak och rymmer både en liten strand och vackra växter. På ön finns även en mindre by med bofasta invånare och därmed en gnutta vardagsliv.

Koh Jum

Ungefär mitt emellan Krabi och Koh Lanta ligger öarna Koh Jum och Koh Phu. Öarna omges av regnskog och gummiplantager och är väldigt lugna. På Koh Jums västra del finns flera fina stränderna, och i söder hittar du den mest populära stranden Long Beach som sträcker sig hela 3,6 km. Det bästa du kan göra när du är här är att upptäcka korallreven under vattenytan. På ön finns både kajakuthyrning och dykfirma. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Krabi, hitta och boka en resa till Krabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Krabi

Hela Krabi är som en filmkuliss, och med en så gästvänligt omfamnande atmosfär att du aldrig mer vill åka hem.

Se alla våra restips för Krabi

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här