Sevärdheter i Hua Hin

Sevärdheter och shopping i Hua Hin

Thailands äldsta semesterort Hua Hin ligger på landets östra kust, bara 18 mil söder om Bangkok. Här bjuds du på genuin thailändsk atmosfär, en lång fin strand och ett utmärkt läge för spännande utflykter. Utbudet av aktiviteter och saker att göra bortom stranden inkluderar både golf och vinprovning!

Rajabhakti Park i Hua Hin

I Rajabhakti Park, som byggdes av armén och öppnades 2015, finns 7 mäktiga bronsstatyer som nästan är 14 meter höga. Statyerna hedrar kungar från olika tidsepoker i den thailändska historien. 

 

Flytande marknad i Hua Hin

Marknader i Hua Hin

Ett av de nyaste tillskotten bland Hua Hins marknader är Cicada Market. Den har fått sitt namn från cikadorna som håller konsert i området på kvällarna. Cicada Market är indelat i fyra delar:

  • Art a la Mode
  • Art Indoor
  • Art of Act
  • Art of Eating

I Art a la Mode och Art Indoor ställer man ut foton och tavlor och du kan även få ett porträtt avmålat. Art of Act har olika föreställningar, många med thailändsk prägel, Art of Eating är matområdet med såväl inhemska som utländska alternativ. Öppet varje lördag från 15–21. Hitta hit: marknaden ligger några kilometer utanför Hua Hin på väg mot Khao Takiab (apberget). Precis vid infarten till Hyatt Regency Hotel ut mot huvudvägen. Tuktuk-chaufförerna känner till marknaden.

Det är också roligt att besöka den lokala marknaden där Hua Hin-borna själva handlar. Kött, fisk, frukt, kryddor, kläder, skor, amuletter, skolböcker, blommor med mer finns till försäljning. Naturligtvis allt i en salig blandning. Hit kommer du med fördel under tidig förmiddag innan det har blivit för varmt. Hitta hit: kallas för Chat Chai-marknaden och ligger i centrum på Petchkasem Road.

Way Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol

Jättestaty föreställande munken Luang Phor Tuad, som är en av de mest välkända buddhistiska munkarna i Thailand och sägs ha utfört flera mirakel under sin livstid. Amuletterna som föreställer Luang Phor Tuad lär vara mycket kraftfulla. Populärt utflyktsmål för thailändska familjer på helgerna, så var beredd på mycket folk om du kommer hit på en lördag eller söndag. Wat Huay Mongkol ligger ca 15 kilometer från Hua Hin, enklast är att ta sig hit med taxi.

Historiskt hotell

Det gamla järnvägshotellet i Hua Hin, som idag heter Sofitel Resort, är väl värt ett besök. Uppfört i kolonialstil under 1920-talet blev hotellet det första i Hua Hin och man anar fortfarande en doft från svunna tider. Strosa omkring i den vackra trädgården med buskar formklippta som fåglar, kaniner och elefanter. Kul att veta: Hotellet utgjorde kuliss i filmen Killing Fields.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Thailand

Vi tipsar om de bästa stränderna och den godaste maten, och förstås om unika upplevelser och spännande saker att göra i Thailand.

Se alla våra restips för Thailand

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här