Upptäck Hua Hin

Att göra i Hua Hin

Thailands äldsta semesterort Hua Hin ligger på landets östra kust, bara 18 mil söder om Bangkok. Här bjuds du på genuin thailändsk atmosfär, en lång fin strand och ett utmärkt läge för spännande utflykter. Utbudet av aktiviteter och saker att göra bortom stranden inkluderar både golf och vinprovning!

Promenad i vardagen

Är du morgonpigg rekommenderar vi en promenad i Hua Hins centrum under de tidiga morgontimmarna, ungefär mellan klockan 6 och 8. Munkarna går sin dagliga vandring för att ta emot donationer i form av mat och blommor från lokalbefolkningen, barnen är på väg till skolan och folk sitter och äter frukost på de små gatuköken längs vägarna. Avsluta gärna med en promenad längs med stranden i den härliga morgonsolen, och kanske till och med ett morgondopp?

Strand i Hua Hin

Strandliv i Hua Hin

Hua Hin-borna själva är sällan nere på stranden mitt på dagen. Men går du ner efter 16.30, när det har blivit lite svalare, är det full aktivitet. Speciellt på helgerna kan det vara mysigt att ta med sig en bambumatta, slå sig ner på stranden nedanför Sofitel eller Marriott och studera folklivet. Din egen bambumatta kan du köpa i de små bodarna som kantar vägen ner mot stranden. 

En kort resa från Hua Hin ligger den lilla stranden Khao Tao Beach. Namnet betyder sköldpadds-bergen, vilket får sin förklaring när du ser berget som ligger vid sidan av stranden. Koh Thao Beach har gott om trevliga restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur. 

Bangkokbornas favorit

Om du vill ha en dags omväxling från Hua Hin rekommenderar vi att ta en taxi eller bussen till grannstaden Cha Am. Här finns en fin strand och trevliga restauranger med lokal prägel längs med strandvägen. Räkna med mycket folk på helgerna, eftersom staden är ett av de mest populära utflyktsmålen bland Bangkok-familjer.

Golf i Hua Hin

Hua Hin är känd för sina vackra golfbanor. Du har sju internationella golfbanor att välja bland. Alla ligger inom 40 minuters bilresa. Den mest centralt belägna är Hua Hin Golf Course, som ligger precis bakom järnvägsstationen. Palm Hills Resort & Country Club är också en mycket populär bana, som passar både nybörjare och erfarna. Den mest svårspelade banan anses vara Springfield Royal Country Club, som är populär bland lokala golfproffs.

Även området kring Pattaya och Jomtien har flera bra och lättillgängliga golfbanor. Bra att veta: De flesta banor har krav på att du har en caddy med dig. Under högsäsong kan det vara ganska fullbokat på golfbanorna. Därför är det bra att reservera plats i god tid. Hotellet kan hjälpa dig. Tips! Om du bor i Hua Hin rekommenderar vi ett besök hos Lasse på Sweden Restaurant – samlingspunkten för skandinaviska golfare i Hua Hin. Här kan du få insidertips om de bästa banorna, vad som händer i golfkretsar just nu och mycket mer. Dessutom serveras kanongod mat!

Vinprovning och utsikt

Vill du se närmare på Hua Hin Hills Vineyard? De arrangerar dagliga turer med visning av området och vinprovning med tillhörande snacks. Du kan även stanna kvar och äta middag på deras egen restaurang.

Bästa utsikten över Hua Hin får du från Khao Hin Lek Fai (Flintstensklippan). Det är möjligt att promenera upp, men förhållandevis brant. Ta med kameran!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Thailand

Vi tipsar om de bästa stränderna och den godaste maten, och förstås om unika upplevelser och spännande saker att göra i Thailand.

Se alla våra restips för Thailand

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här