Surfa_på_Sri_Lanka

Surfa, yoga och dyk på Sri Lanka

Sri Lanka är ett paradis för den aktiva. Oavsett om du gillar att yoga i lugn och ro, surfa på stora vågor eller dyka i magiska korallrev finns det något för alla. Vi har samlat lite tips för dig som försöker lista ut vilken stad i Sri Lanka som passar dig bäst!

Surfa på Sri Lankas vågor

Är du sugen på att surfa under din semester till Sri Lanka? Bäst surfsäsong har Sri Lanka från november till mars. Det finns flera orter som passar perfekt för surf, och vi har några favoriter.

Hikkaduwa

Den gamle fiskebyn Hikkaduwa är en utmärkt by att bo i för dig som vill surfa. Här finns det surfskolor överallt om du inte redan är kunnig, annars kan du hyra bräda lite här och var. 

Arugam Bay

Den lilla byn Arugam Bay ligger långt ut på östkusten och är i princip uppbyggt på stranden. Kuststaden har blivit utnämnd till ett av de bästa resmålen i hela världen för att surfa. Den långa stranden verkar aldrig ta slut, så det är helt möjligt att få en skön våg för sig själv.

Unawatuna

Cirka fem kilometer från Galle ligger Unawatuna och Unawatuna Surf Point, ett känt surfställe i Sri Lanka. Optimala tiden på året är november till april, med vindar som blåser in från nordväst. Det kan stundtals bli trångt vid Unawatuna, som är en populär turistort.

Sri Lanka – perfekt för yoga

Yoga är en vanlig aktivitet på Sri Lanka. Det är inte ovanligt att se enskilda resenärer såväl som lankeser utöva yoga på stranden på egen hand på morgonkvisten eller lagom till solnedgången. Vill du hellre besöka ett yogacenter, ett yogaretreat eller bara gå på en ledd yogaklass på Sri Lanka finns det massor av alternativ.

Hit ska du åka för att yoga

Bor du i Hikkaduwa eller Weligama Bay har du relativt nära till Mirissa. I Mirissa finns flera fantastiska yogastudios och klasser –  ett exempel är Surf&Yoga Mirissa. Här yogar du med utsikt över havet, eller på gräsmattan under palmerna. Dagliga drop-in klasser erbjuds, hitta tider på deras hemsida. I Unawatuna kryllar det också av yogaretreats. De mest populära hittar du här

Dyk_surfa_yoga_Sri_Lanka

 

Här dyker du bäst på Sri Lanka

Sri Lanka är rena rama paradiset för dykfantaster! På Sri Lanka kan du dyka i undervattensgrottor, gamla vrak och i vackra korallrev. Planerar du att åka till nordöstra kusten är sommarhalvåret den bästa tiden för dyk (maj-oktober), medan den södra och västra kusten har bäst förutsättningar oktober till maj.

På den södra Sri Lanka är Negombo, Weligama Bay, Unawatuna och Bentota bäst. I Weligama Bay finns det flera utmärkta dykplatser: Mirissa Point, Coral Reef och Yala Rock är tre exempel. Häftiga djur och klippformationer finns i Bentota, medan Negombo är en härlig kombination av vrak, rev och klippor. Missa inte Barracuda Point och Lobster Reef.