uteliv_i_palma

Uteliv i Palma stad

Oavsett om du vill gå ut och dansa eller bara en läskande drink med härlig utsikt kommer Palma stad att leverera. Här kan du lyssna på jazz till ditt glas vin, eller dricka drinkar i en stor villa. Vi har samlat några favoriter nedan.

Bar i Palma stad

Takbarer i Palma stad

En undangömd pärla är boutiquehotellet Hotel Can Alomars takbar, vid namn The Solarium Terrace. Den ligger precis ovanför en av Palmas mest livliga gator men lyckas ändå vara en harmonisk oas, mitt i staden. Är du i Palma under vår, sommar eller höst sitter du omringad av trädtopparna från trädarten Platero, som ståtligt ramar in Passeig Del Born nedanför. Adress: Carrer de Sant Feliu 1.

En annan populär takbar är hotellet Hostal Cubas Sky Bar. Härifrån har du en panoramautsikt över hamnen, Medelhavet och Palma stad. Från mars till november har takbaren öppet för den som blir sugen på en cocktail ”with a view”. Adress: Carrer de Sant Magí 1.

Palmas bästa utsikt får du från restaurangen Es Baluard, som tillhör konstmuseet med samma namn. Den stora terrassen har plats för många och ger utsikt över Palmas katedral, Bellver-slott och hamnen – magiskt på kvällen! Restaurangen har öppet mellan 10.00 – 24.00. Adress: Plaça de la Porta de Santa Catalina 10.

Bar Abaco – Palmas bäst bevarade hemlighet

Den stora trädörren som leder in till Bar Abaco i Palma är lätt att missa. Men när du väl kliver in inför den stora porten väntar en bar olik de flesta i världen. Överallt brinner ljus i stora kandelabrar, klassisk musik spelas i högtalarna och stora fruktklasar ligger utspritt i lokalen. Personalen i baren är ståtliga herrar som ger känslan av att ha arbetat på just denna bar hela sina liv. Sommartid är Abacos innergård öppen, med kvittrande fåglar, en fontän och statyer. En drink må kosta skjortan här men Bar Abaco är ett måste i Palma! Adress: Calle San Juan 1.

Vin på tapp - Wineing

En restaurang och bar som verkligen känns annorlunda får vår svenska standard är Wineing i centrala Palma. Längs väggarna står nämligen mängder med flaskor i vinprovningsmaskiner. Du kan välja bland ett femtiotal viner och välja mellan att prova en sipp, glas eller mer. Perfekt för vinkonnässören, eller exakt alla som är sugna på ett gott glas vin – rött, vitt, rosé eller bubbel. Adress: Calle Apuntadores 24.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Palma de Mallorca, hitta och boka en resa till Palma de Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Palma de Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste sevärdheterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Palma de Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här