Fakta om Alcudia & Playa de Muro

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 220 kr per person. En öl kostar ca 30 kr.

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell i Alcudia och Playa de Muro tar det ungefär en timme. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Alcudiastranden, eller Alcudia beach, är en 15 kilometer finkornig och långgrund sandstrand som sträcker sig via Playa de Muro till Ca'n Picafort. Solstolar, parasoller och trampbåtar finns att hyra.

Nöjen:

Alcudia erbjuder ett bra nöjesliv med barer, diskotek och restauranger.

Kommunikationer:

Väl utvecklat bussnät över hela ön. Stort utbud av taxibilar och hyrfordon.

Aktiviteter:

Mallorca har mycket att erbjuda den sportintresserade. Stort utbud av vattensporter, t ex windsurfing, paragliding, vattenskidor och dykning. Tennis, golf, ridning, cykling och vandring.

Bra att veta:

De lokala myndigheterna på Balearerna har beslutat om en skatt på hotellövernattningar från och med 1 juli 2016. Läs mer om hotellskatten på Mallorca här.

Varje år i första delen av maj arrangeras Ironman på norra Mallorca – en spännande triathlontävling som utvecklat sig till något av en folkfest. Enstaka gator är avstängda i samband med arrangemanget. Detta kan påverka transfertider och framkomligheten generellt mellan kl. 8.00-18.00. I vissa fall kan gästerna själva behöva bära sitt bagage den sista biten fram till hotellet.

Extra bagage, exempelvis cykel, golfbag och surfbräda, kostar ca 30 euro tur/retur att ta med på transferbussen (det går inte att boka bara en väg). Avgiften betalas direkt på flygplatsen till våra agenter. Eftersom utrymmet på bussen är begränsat måste du alltid kontakta Apollos resmålspersonal en vecka före ankomst. Telefonnummer står på biljetten.