Sevärdheter på La Gomera- restips Apollo.se

Sevärdheter på La Gomera

Även om La Gomera mest är känd för sin vackra natur finns här flera spännande sevärdheter. Bland annat var det i huvudstaden San Sebastián som Cristoffer Coloumbus bodde innan han gick ombord på fartyget som tog honom på upptäcktsresan till America. I San Sebastián finns också vackra byggnader och kyrkor från 1500-talet som är värda att besöka. Här har vi samlat våra bästa tips på sevärdheter på La Gomera.

La Iglesia de la Asunción i San Sebastián - restips Apollo.se

Huvudstaden San Sebastián

Huvudstaden San Sebastián är nästan ett måste att besöka när du är på La Gomera. Här finns, förutom butiker, restauranger och barer några av La Gomeras mest kända sevärdheter. Med sitt läge på öns östra kust kan du även se över till grannön Teneriffa – bara det en sevärdhet i sig!

La Iglesia de la Asunción i San Sebastián

La Iglesia de la Asunción är La Gomeras största kyrka, och ligger vid ett litet torg i San Sebastián. Den välbevarade kyrkan började byggas under 1400-talet och byggdes till under 1700-talet. Idag är det en härlig blandning av gotisk och barock stil, tillsammans med arabiska inslag. Inne i kyrkan finns ett altare med den korsfäste Jesus, skapad av den spanska skulptören Luján Pérez.

Historiska museet i San Sebastián

Vill du lära dig mer om La Gomeras historia och dess ursprungsbefolkning? I San Sebastián ligger öns historiska museum, i en vit stenbyggnad. Att gå genom hela museet tar inte lång tid och du får veta mer om hur de levde på ön förr.

Visselspråket El Silbo

El Silbo är det visselspråk som ursprungsbefolkningen kommunicerade med över de djupa dalar som finns på ön. Visselspråket har likheter med morsealfabetet Fortfarande är El Silbo obligatoriskt att lära ut i skolorna på La Gomera och det finns fortfarande folk som kommunicerar med det på ön. Unesco har till och med förklarat visselspråket som ett immateriellt världskulturarv.

Fortet Torres de Conde

Huset där Columbus bodde

Casa Columbus är, precis som namnet antyder, den byggnad där Cristoffer Columbus bodde i när han besökte La Gomera 1492. Det relativt enkla huset har två våningar och fungerar som museum idag.

Fortet Torres de Conde

Fortet Torres de Conde ligger i en stor trädgård med palmer och gröna gräsmattor, och är en av La Gomeras mest kända byggnader. Det är ett relativt litet fort, med vita stenväggar. Det sägs att Columbus besökte fortet innan han begav sig ut till havs och upptäckte America.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för La Gomera, hitta och boka en resa till La Gomera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för La Gomera

Vad finns det att göra på La Gomera? Vart finns de bästa vandringslederna? Vilka maträtter får jag inte missa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till La Gomera!

Se alla våra restips för La Gomera

La Gomera

  • Storslagna naturupplevelser
  • Utmärkta vandringsmöjligheter
  • Spännande sevärdheter
Se alla resor till La Gomera

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här