3 vackra utsiktsplatser på La Gomera

Med sina höga berg och grönskande dalar bjuder La Gomera både på fantastisk vandring och utsiktsplatser utöver det vanliga. Här har vi samlat våra 3 favoriter. 

1. Los Roques utkiksplatser

Los Roques är en av La Gomeras mest kända sevärdheter, och är egentligen flera utsiktsplatser, som du hittar vid ingången till nationalparken Garajonay från San Sebastiáns håll. De fem runda klipporna skapar en dramatisk kontrast till all den grönskande skogen. Från Los Roques är vyn över La Gomeras landskap fantastiskt vackert.  

2. Utsiktsplatsen Miradore Abrante

Abrante restaurang och utsiktsplats ligger uppe på en klippa på norra La Gomera och är ett spännande måste på ön. Miradore Abrante öppnades 2014, och att vissa delar av både golv och väggar är av fönsterglas gör att utsikten slår de flesta utsiktsplatser. Långt nedanför kan du se den söta byn Agulo som ligger omgiven av terrassodlingar och branta klippor. Ovanför kan du även se toppen av Teide. 

Även restaurangen är värd att besöka! Rätterna är framförallt kanariska och spanska. 

 

3. Mirador de la Orilla

Vid Mirador de la Orilla kan du njuta av fantastiska vyer från toppen av en udde med branta vikar. Mitt på udden finns en öppen yta som skärmflygare brukar använda som startplats innan de ger sig ut bland vindarna. På höger sida om Mirador de la Orilla syns den vackra stranden Playa de Caleta, som har väldigt hårda vindar och vågor vilket gör att den inte är bra att bada på.