3 vackra utsiktsplatser på La Gomera

Med sina höga berg och grönskande dalar bjuder La Gomera både på fantastisk vandring och utsiktsplatser utöver det vanliga. Här har vi samlat våra 3 favoriter. 

Abrante på La Gomera - restips Apollo.se

1. Los Roques utkiksplatser

Los Roques är en av La Gomeras mest kända sevärdheter, och är egentligen flera utsiktsplatser, som du hittar vid ingången till nationalparken Garajonay från San Sebastiáns håll. De fem runda klipporna skapar en dramatisk kontrast till all den grönskande skogen. Från Los Roques är vyn över La Gomeras landskap fantastiskt vackert.  

2. Utsiktsplatsen Miradore Abrante

Abrante restaurang och utsiktsplats ligger uppe på en klippa på norra La Gomera och är ett spännande måste på ön. Miradore Abrante öppnades 2014, och att vissa delar av både golv och väggar är av fönsterglas gör att utsikten slår de flesta utsiktsplatser. Långt nedanför kan du se den söta byn Agulo som ligger omgiven av terrassodlingar och branta klippor. Ovanför kan du även se toppen av Teide. 

Även restaurangen är värd att besöka! Rätterna är framförallt kanariska och spanska. 

 

3. Mirador de la Orilla

Vid Mirador de la Orilla kan du njuta av fantastiska vyer från toppen av en udde med branta vikar. Mitt på udden finns en öppen yta som skärmflygare brukar använda som startplats innan de ger sig ut bland vindarna. På höger sida om Mirador de la Orilla syns den vackra stranden Playa de Caleta, som har väldigt hårda vindar och vågor vilket gör att den inte är bra att bada på.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för La Gomera, hitta och boka en resa till La Gomera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för La Gomera

Vad finns det att göra på La Gomera? Vart finns de bästa vandringslederna? Vilka maträtter får jag inte missa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till La Gomera!

Se alla våra restips för La Gomera

La Gomera

  • Storslagna naturupplevelser
  • Utmärkta vandringsmöjligheter
  • Spännande sevärdheter
Se alla resor till La Gomera

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här