Att göra i Las Palmas

I Las Palmas väntar en kombination av härligt strandliv och genuin citypuls med trendiga tapasbarer, boutiquer och lummiga parker. Det är inte för intet som staden kallats för Spaniens svar på Rio de Janeiro! Här är våra 5 bästa tips om vad du inte bör missa under din resa till Las Palmas!

Tapas night i Las Palmas

1. Charmiga La Vegueta

Gamla stan i Las Palmas, La Vegueta, gör ingen besviken. Strosa runt bland historiska byggnader med charmig spansk kolonialprägel, besök ett museum eller slå dig ner på en mysig restaurang.

I La Vegueta kan du beundra den mäktiga Santa Ana-katedralen från 1400-talet. Santa Ana var den första katedralen som byggdes utanför Europas fastland.

I stadsdelen La Vegueta finns även Columbus hus, Casa de Colon, som är en av Las Palmas vackraste byggnader. Här sägs det att Kristoffer Columbus bodde under tiden han fick sina skepp reparerade år 1492. Huset är numera ett museum där du får lära dig mer om sjöfart och upptäcktsresande.

2. Tapaskväll i Vegueta

På torsdagar är det kanarisk after work i den gamla stadsdelen Vegueta i Las Palmas och många barer och uteserveringar erbjuder tapas till ett riktigt bra pris! Genuint, folkligt och gott! Var ute i god tid om du vill ha bord.

Columbus hus i Vegueta

3. Las Canteras

Mitt i stan sträcker den kilometerlånga, gyllengula stranden Las Canteras ut sig. Stranden är en naturlig samlingspunkt för såväl morgonjoggare som surfare och badtokiga. Faktum är att det alltid händer något här och på den tillhörande strandpromenaden – dygnet runt. Här kan du läsa allt om Las Canterasstranden.

4. Catalinaparken

Öster om av Las Canterasstranden ligger stadsdelen Santa Catalina. Här ligger den kända Catalinaparken, som kanske mest liknar ett torg med blomster och palmer och där mycket av stadens nöjesliv finns koncentrerat. Varje söndag kl. 8.00-14.00 är det marknad i Catalinaparken.

5. Karneval i Las Palmas

Missa inte heller karnevalen i Las Palmas – årets galnaste fest som äger rum i anslutning till askonsdagen (feb-mars) varje år med höjdpunkter som kröningen av karnevalens drottning och sardinens begravning. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här