Shopping på Fuerteventura

Shopping på Fuerteventura

För dig som är ute efter att shoppa under semester finns det bra möjligheter på Fuerteventura, som utmärks av sina låga priser. Strosa runt på marknader och köp med dig en härlig souvenir hem.

Marknader på Fuerteventura

Det anordnas olika marknader på ön:

•    Costa Calma: onsdagar och söndagar.
•    Morro Jable: Afrikansk marknad måndagar och torsdagar.
•    Corralejo: tisdagar och fredagar bakom Baku Water Park, samt i C.C Campanario på torsdagar och söndagar.
•    Caleta de Fuste: tisdagar och lördagar.

Marknad i Corralejo

Öns största marknad hittar du i Corralejo, tillsammans med ett myller av allt det du förknippar med marknader. Här kan du frossa i klockor, smycken, väskor, växter, massage och allt annat som marknaden erbjuder, och med lite tur och skicklighet kan du fynda till riktigt bra priser

 

Kontakta Apollos personal på plats för marknadernas exakta tider.

Las Palmeras shoppingcenter i Corralejo

I början av Corralejos shoppinggata finns ett av stadens större köpcenter. Här samsas en salig blandning av souvenirbutiker, naturapotek och matbutiker tillsammans med välkända märkesbutiker, såsom Zara och Esprit.

Morro Jables shoppingstråk

En blandning av butiker som erbjuder det klassiska turistutbudet av souvenirer, surfingutrustning och badkläder tillsammans med välkända internationella märken som Hugo Boss, Burberry och DKNY

Las Rotondas shoppingcenter i Puerto del Rosario

Öns största shoppingcenter är beläget i huvudstaden Puerto del Rosario med fyra våningar fulla av shopping. Här finns välkända märken såsom H&M och New Yorker, samt ett stort utbud av spanska kläd- och skokedjor som erbjuder moderiktiga produkter till låga priser. Här finns även ett stort antal leksaksaffärer, sportbutiker, caféer och andra matställen.  

Lokalt hantverk

Hembygdsgården Tienda de Artesanía en la Alcogida är också hem för byns hantverksfamiljer. Den här spännande platsen ger dig som besökare möjlighet att se det lokala hantverket tillverkas på plats, med hjälp av lokala och speciella tillverkningsmetoder. I butiken har du sedan möjlighet att köpa hantverk som endast tillverkas i unika exemplar. Mer genuint än så här blir det inte! Adress: Ctra. Gral. A Tefia 

Hembygdsgård

Mitt i Fuerteventuras inland ligger en underbar hembygdsgård – Tienda de Artesanía – som erbjuder lokalt producerat hantverk såsom keramik, smycken, tyger och konst. Här finns också en kaktusträdgård med öns alla arter, samt en servering i en gammal väderkvarn, som erbjuder en fantastisk utsikt över Antigua i söder och Betancuria i väst. Adress: Molino de Antigua, Ctra Gral. Antigua. 


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Fuerteventura, hitta din favoritort på Fuerteventura eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Fuerteventura

God mat, vackra sandstränder, hisnande naturupplevelser och vackra byar - Fuerteventura har allt! Ta del av våra tips på saker du inte får missa på resan till Kanarieöarnas näst största ö här.

Se alla våra restips för Fuerteventura

Hitta ditt Fuerteventura

Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt för våra orter på Fuerteventura och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta vad du söker.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här