Hållbarhet på Playitas Resort

Hållbarhet på Playitas Resort

Playitas Resort arbetar ständigt för att främja hållbar turism. Hotellet har en omfattande och fortlöpande handlingsplan för hållbar utveckling och har dessutom miljöcertifieringen Travelife Gold. Lokalism och stöd till lokalbefolkningen står i centrum för Playitas verksamhet, och hållbarhetsarbetet utförs av både personal och volontärer.

Lokala skolbarn besöker Playitas

För miljön

Playitas Resort arbetar kontinuerligt för en mer hållbar turism. Hotellet har en omfattande och pågående handlingsplan för hållbarhet och är dessutom hållbarhetscertifierade av Travelife. Playitas Resort har ett starkt fokus på energi- och vattenbesparing samt återvinning. Hotellet har implementerat ett effektivt återvinningssystem med separata behållare för olika material som glas, papper, plast, kartong och organiskt avfall. År 2022 deltog hotellets personal i World Clean Up Day, under vilken totalt 160 kg avfall och skräp samlades in från hotellet, dess omgivningar och stranden.

Stöd till lokalbefolkningen

Playitas Resort har en aktiv personal och teamet är involverat i ett stort antal projekt och aktiviteter för att främja hållbar turism. Playitas Resort samarbetar med skolor och organiserar besök och turer för lokala barn, i syfte att lära dem om vikten av ansvarsfulla handlingar och miljön. Hotellet anordnar också guidade naturvandringar varje vecka på hotellområdet med fokus på miljöskydd.

Playitas deltar i många lokala kultur- och sportevenemang, till exempel deltog hotellet 2022 i en välgörenhetsdag där kläder, vatten och livsmedel donerades till lokala familjer. Playitas Resort tillhandahåller också lokaler för lokala hantverkare som kommer till hotellet för att visa upp sina produkter, och främjar lokal handel genom en nattmarknad varje vecka.

Eco garden

Playitas Resort har en egen ekoträdgård som producerar de örter, frukter och grönsaker som används i hotellets restauranger. Alla råvaror som produceras i det 100 m2 stora området är ekologiska, eftersom inga kemiska gödningsmedel, bekämpningsmedel eller herbicider används. Tack vare Fuerteventuras varma klimat kan Eco Garden odlas året runt. År 2022 producerade Eco Garden till exempel mer än 5 ton färsk frukt, grönsaker och örter, och 321 kg potatis. Dessutom planterades 150 fruktträd på hotellområdet. Det finns också ett antal insatser för att bevara den biologiska mångfalden.

Eco Garden har sex bikupor för att skydda bina och deras betydelse i vårt ekosystem, eftersom de spelar en viktig roll i pollineringen av växter och fruktträd. Insektshotell har också byggts i Eco Garden, och i hotellets trädgård tas särskild hänsyn till den inhemska vegetationen i området.

Playitas senaste hotell: ett insektshotell!

Visste du att...

  • Playitas ekoträdgård producerar cirka 283 kilo frukt, örter och grönsaker varje månad.
  • Playitas Resort har ett unikt hotell där människor inte kan checka in... nämligen ett insektshotell!
  • Hotellet samlar in flaskkapslar av plast som säljs vidare som återvinning, och intäkterna doneras till välgörenhet. År 2022 samlade hotellet in 58 kilo flaskkapslar!
  • År 2022 planterades 150 fruktträd på Playitas Resorts område.
  • Sedan 2018 har Playitas Resort framgångsrikt minskat plastprodukterna som sugrör, plastpåsar och plastmuggar med 1 155 128 st.

Mer om hållbarhet

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete, få tips på vad du kan göra under semestern för att bidra till en hållbar turism eller ...

Hållbart resande

Tillsammans med resenärer och partners vill vi lägga grunden för ett hållbart resande.

Läs mer om hur vi reser hållbart

Tips på hur du kan resa mer hållbart

Vill du veta hur du som resenär kan bidra till en mer hållbar turism? Här hittar du tips på vad du kan göra under semestern.

Läs mer

Hållbara hotell

Vill du bo lite grönare och lämna ett mindre avtryck? Välj ett hotell som är hållbarhetscertifierat av Travelife eller miljömärkt av Green Key.

Se alla hållbara hotell