Yoga og meditation

Jenny Sørensen Vaage

Välkommen till en vecka med varierande yogaklasser fyllda av lugn avslappning, rörelseglädje och välbefinnande! Tillsammans med yogaläraren Jenny Sørensen Vaage får du njuta av en härlig vecka fylld av yoga, meditation och pranayama. Under vistelsen får du prova på olika former av yoga som anpassas efter dina behov. Fokus ligger på att vara närvarande i stunden och må bra i kropp och själ samtidigt som du kopplar av och njuter av den vackra omgivningen. Ett underbart sätt att ladda batterierna.


Klassbeskrivningar

YIN YOGA är en lugn och meditativ yogaform med fokus på stillhet och avslappning. De flesta poserna utförs liggande eller sittande på mattan och poserna hålls passivt under en längre tid (ca 3-5 minuter) för att öppna och påverka bindväv, senor och leder. I de här klasserna kan du öva dig på att göra mindre men vara mer närvarande.

LUGN YOGA växlar mellan rörelse och vila, och börjar ofta dynamiskt med mjuka styrkepositioner för att sedan lugna ner sig mot slutet. Det här är en mild och skonsam dynamisk klass som passar bra om du är lite stel och öm. Du behöver inte vara smidig eller stark redan, utan positionerna anpassas efter behov. Vi fokuserar särskilt på rörlighet och mjuka styrkeövningar utöver andning och avslappning.. 

VILANDE YOGA är en lugn och avslappnande klass med fokus på andning och närvaro. Klassen äger rum på kvällen och är ett härligt sätt att avsluta dagen på, där du kan andas ut och finna vila. Vi kombinerar vilsamma yinyogapositioner med en längre djupavslappning (Yoga Nidra) liggandes på rygg. Detta ger dig möjlighet att ladda batterierna och finna ro i kropp och själ. 

HATHA YOGA är också känd som klassisk yoga. I Hatha yoga lär vi oss viktiga verktyg för att må bra i vardagen, fysiskt och psykiskt: styrka, balans, smidighet, koncentration, självreflektion och avslappning. Som alltid i yogan arbetar vi medvetet med andning och närvaro. Tempot kan vara långsammare eller snabbare, beroende på vad vi fokuserar på. Klasserna kan vara lite mer intensiva och krävande, men som alltid ligger fokus på andningen.

MORGONYOGA är det första passet för dagen. Här väcker vi försiktigt upp kroppen med meditation, andningsövningar och enkla mjuka stretchövningar. Morgonen är en bra tid för yogapass. Du har fortfarande nattens tyngd och tröghet i dig, är fortfarande mjuk i sinnet och kan sätta tonen för dagen som kommer. Här börjar vi lugnt sittande på mattan. Vi använder andningen för att ge oss energi, sträcka ut oss ur sömnen och vakna! Sedan slappnar vi av i kroppen, sträcker ut spända muskler och mjukar upp leder. Ett perfekt sätt att börja dagen på. 

YOGA passar alla och positionerna justeras efter behov.

Info om veckan

Pris: All träning med gästinstruktören under veckan är kostnadsfri när du bokar en resa till hotellet under den aktuella veckan.  

Avresa från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Datum & hotell:

29 sep-6 okt 2024, Levante – Powered by Playitas, Rhodos

7-14 dec 2024, Aqua Vista -  Powered by Playitas, Hurghada

8-15 mar 2025, Monte Feliz, Gran Canaria

Avreise fra:

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Detta ingår:                     

  • Alla pass med gästinstruktören  
  • Aktiviteter enligt hotellet ordinarie program  
  • Hotell & träningsanläggning i toppklass

Boka Levante – powered by Playitas

Boka Aqua Vista – powered by Playitas

Boka Monte Feliz

Kontakta oss: [email protected]


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell.  


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.


Hur bokar jag & vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa under de datum gästinstruktören kommer att vara där. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen. 


Om instruktören


 

Jenny Sørensen Vaage

Jenny Sørensen Vaage

Jenny har ett funktionellt och inkluderande förhållningssätt till yoga. Hon erbjuder alltid alternativ och anpassar yogapositionerna efter individens behov. I sina yogaklasser fokuserar hon särskilt på andning, närvaro och avslappning. Hon är känd för sin behagliga röst och avslutar gärna sina klasser med mantrachanting. Hon har två av sina lärarutbildningar från yogans hemland Indien och är certifierad av Yoga Alliance.

 

Sedan hon slutförde sina första yogautbildningar 2018 har hon regelbundet kompletterat med fortbildning och självstudier. Jenny arbetar heltid som yogalärare och har undervisat på flera yogastudios i Bergen och Tromsö, utöver företagsyoga, privatlektioner och event. Hon var tidigare delägare och chef för en yogastudio i Tromsö, men efter att ha bott och undervisat i Tromsö i flera år har hon nu valt en mer flexibel livsstil där hon reser runt och undervisar. Sedan 2022 är hon styrelseledamot i Norska Yogalärarföreningen och brinner för att förmedla yoga som livsfilosofi. Du kan läs mer om Jenny här.  

Följ henne på Instagram

Foto: Elena Graham Photography

 


Om hotellen


 

Levante – powered by Playitas

Levante - powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris, i vad vi kallas Sports Inclusive. Levante – powered by Playitas på Rhodos östkust ligger perfekt i lugna omgivningar, direkt på Afandou-stranden. Med ett svårslaget utbud av sport- och träningsmöjligheter, härlig sandstrand, hög hotellkomfort och generösa poolområden finns allt du behöver för en lyckad träningsresa eller aktiv semester.

Läs mer om Levante - powered by Playitas

Aqua Vista - powered by Playitas

Apollo Sports-hotellet Aqua Vista – powered by Playitas erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. På hotellet finns flera nybyggda träningsytor och Afrikas största hotellgym med all den senaste utrustningen. Delta i ledarledda gruppträningspass varje dag, träna på serven på tennisbanan, spela populära padel, utveckla din löpteknik på den nya sprintbanan eller utmana dig själv tillsammans med andra i vår crossfitbox.

Läs mer om Aqua Vista - powered by Playitas

Monte Feliz

Beläget på en höjd i Bahia Feliz på södra delen av ön öppnar Monte Feliz med helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler och cykelcenter samt vattensport. Läget på höjden i Bahia Feliz är utomordentligt och träningsmöjligheterna i grupp eller individuellt är omfattande – både på land och till havs. Precis som på alla våra Apollo Sports-hotell garanteras en hög nivå på allt från service till sportinfrastruktur, träning och hälsosam mat.

Läs mer om hotellet Monte Feliz