Kryssningar från Aten

Kryssningar från Aten

Lägg till hotellnätter och upptäck staden


Varför ska du åka på kryssning från Aten?

Aten är en häftig mix av gammalt och nytt. Det finns få städer i världen som kan visa upp så många imponerande antika sevärdheter och arkeologiska monument som Aten. Och den moderna storstaden Aten har ännu mer att erbjuda, med det pulserande utelivet, den riktigt goda maten och det breda utbudet av shopping.

 

Det finns några "måsten" i Aten, som Akropolis med templet Parthenon och Panathinaikostadion platsen där de olympiska spelen återuppstod 1896. Och missa inte vaktombytet vid det stora torget Syntagma i centrala Aten. Runt Syntagmatorget och vidare längs shoppinggatan Ermou finns allt du kan tänka dig i shoppingväg, men vilar plånboken tung i fickan kan du besöka de lite mer exklusiva butikerna vid Kolonakitorget... I den moderna staden Aten kryllar det av caféer, tavernor och nattklubbar, och vid Akropolisklippans fot pulserar nöjeslivet i Plakas vindlande gränder men det är från Atens hamnstad Pireus kryssningsfartygen utgår, och därifrån går också färjor och flygbåtar till hela den grekiska övärlden.


Citytips

Plaka i Aten

Det finns flera restauranger i staden som är belönade med både en och två stjärnor i Guide Michelin för alla läckergommar, med det finns också hel rad andra, mer budgetvänliga restauranger.

 

Aten och Grekland har flera kända rätter på världens menyer som tzatziki, moussaka och den berömda grekiska salladen och missa för all del inte en gyros – äkta grekisk snabbmat – som serveras från små "hål i väggen-restauranger" runt om i staden. I stadsdelen Plaka kan du sitta ner på en mysig restaurang, beställa in dina grekiska favoriter och snegla upp mot Akropolis som lyses upp i skymningen. 

 

 

Pitoreska miljöer i Aten

Aten är navet i Grekland. Härifrån är det enkelt och görbart att besöka många av de historiska platserna som Delphi och Mykene, det går dagsturer till dessa och flera andra kända platser.

 

Vill du uppleva grekiskt öliv är det också inom räckhåll, båtar avgår från hamnen i Pireus till de närliggande öarna dagligen. Väljer du att stanna i eller nära staden finns det ändå så mycket att göra, uppleva och upptäcka, ett besök på arkeologiska museet kan ta en hel dag... Ta linbanan upp på Lycabettus, köp en kaffe och njut av utsikten. Eller ta spårvagnen ut till någon av de närliggande badorterna och ta ett dopp i havet. 


Så tar du dig till hamnen

Hamnens adress
Akti Miaouli 10
Piraeus 185 38
Grekland

 

Piraeus ligger ca 6 km utanför centrala Aten.
Du når hamnen på ca 45min från flygplats och ca 30 minuter från city, med taxi. Transfer ingår inte.

 

Har du frågor om våra kryssningar?


Telefon
0771-37 37 37
Måndag-fredag: 8.30-17.00
Lördag: 10.00-14.30
Chatt
Söndag: 10.00-14.30