Guide Michelin i Aten

Intresserad av middag utöver den vanliga? Här har vi samlat restauranger i Aten med en eller flera Michelinstjärnor!

Varoulko Seaside - 1 Michelinstjärna

Menyn på den exklusiva fisk- och skaldjursrestaurangen Varouolko Seaside i Pireus, inspireras av havet. Restaurangen var det första restaurangen i Grekland med fokus på grekiska rätter som fick en Michelinstjärna. Här väntar rätter av högsta kvalitet med färska produkter, ekologiska grönsaker och kretensisk olivolja. Utanför restaurangen ligger yachterna förtöjda och den charmiga marinan ger den speciella grekiska känslan.

Adress: Akti Koumoundourou 54

Spondi - 2 Michelinstjärnor

Restaurang Spondi är en intim restaurang med familjär atmosfär. Rätterna är tillagade av färska, säsongsbaserade produkter, skapade av kocken Angelos Lantos. Kreativitet och fantasifulla upplägg blandas med tradition och fantastiska smaker vilket gjort Spondi till en prisbelönt restaurang.

Adress: Pirronos 5

Botrini's - 1 Michelinstjärna

Botrini’s är en dröm skapad av Ettore Botrini från Korfu, som kom till liv tack vare det grekiska tv-programmet Botrini’s project. Programmet hoppades få in fler unga i restaurangbranschen och idag är de flera av dessa ungdomar som jobbar i restaurangen, sida vid sida med Ettore Botrini.

Adress: Vasileos Georgiou Defterou 24

Hytra - 1 Michelinstjärna

På Hytra vill man att mat ska vara en upplevelse, vilket gjort att restaurangen har två menyer: Hytra och Hytra Apla, med syfte att samspela. Hytra bjuder på en gourmetmeny av svåra recept, medan Apla erbjuder en enklare meny – men med samma höga kvalitet.

Adress: Leof. Andrea Siggrou 107-109

Se fler restips för Aten