Spårvagnar i Lissabon

Weekend i Lissabon

- våra bästa tips!

Är du sugen på att ta en weekendresa till Lissabon? Du är inte ensam! Lissabon har seglat upp rejält i listan över populära weekendstäder de senaste åren, och det är inte för intet. Här väntar sköna Medelhavstemperaturer, mysiga stadsdelar och fina hotell. Läs våra tips för en weekend i Lissabon och gör dig redo för en riktigt härlig resa.

Alfama i Lissabon, tips på Apollo.se

Stadsdelar i Lissabon – var ska man bo?

Lissabons stadskärna består av flera mysiga stadsdelar och områden, som alla har flera hotell och lägenheter att välja bland.

Vill du bo i Lissabons mitt är det Baixa som gäller. Efter en stor jordbävning 1755 förstördes nästan hela Baixa, och man fick bygga upp stadsdelen på nytt. Det här gjordes med ett nytt tänk - gatorna byggdes nämligen upp som diagonala avenyer. Längs gatorna väntar både shopping och restauranger, en del turistfällor, men också några av Lissabons mest kända sevärdheter.

Är du mer lagt åt det konstnärliga hållet och gillar puls kommer du trivas i Bairro Alto. Stadsdelen är mest känd för sitt nattliv, men också några av stans bästa barer och restauranger.  

Lissabons gamla stan, Alfama, är känd för sina smala gränder och fina kyrkor. Här får du en känsla av att resa tillbaka i tiden, och att faktiskt bo nära lokalborna.

Belém ligger förvisso en bit utanför stadskärnan, men är ett riktigt kulturellt område. Stadsdelen brukar beskrivas som Portugals historiska centrum, med många museer och en vacker, botanisk trädgård.

När ska man åka till Lissabon?

En resa till Lissabon är egentligen trevlig året om. Är du ute efter varmare temperaturer när det är kallt hemma kan du passa på att åka i april, maj, september, oktober och november då det är allt från 17-21 grader. Under juni, juli, augusti sträcker sig temperaturerna från 23-26 grader.

Lissabon med barn, restips på apollo.se

Lissabon med barn

Sitter du och funderar på om Lissabon är barnvänligt? Svaret är både ja och nej. De branta backarna lämpar sig inte helt perfekt för vagn, men funkar bra med sele. På restauranger och caféer är barn som oftast välkomna, och bli inte förvånad om du får smita före i kön!

Både Belém och Parque das Nações är barnvänliga stadsdelar, med grönområden, många lekparker och mer plana ytor än centrum. I Parque das Nações ligger dessutom akvariet Oceanário de Lisboa – en dröm för vilken unge som helst med tropiska fiskar, hajar och pingviner. Linbanan Telecabina ligger också runt knuten, en trevlig upplevelse med fina utsikter. Tröttnar ni på folkmassorna finns det massor av utflykter att göra!

Kort och gott funkar Lissabon absolut med barnfamiljen, med en viss anpassning. Kanske är det lättare att resa till Lissabon med äldre barn, utan barnvagn. Men i slutet av dagen handlar ju allt om ens inställning, inte sant?


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lissabon, hitta och boka en resa till Lissabon eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lissabon

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, de mysigaste stadsdelarna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Lissabon

Lissabon, Estoril, Cascais och Paço de Arcos

  • Kombinera vackra Lissabon med sol & bad
  • Golf, arkitektur och fina små badvikar
  • Lissabon - en behaglig och charmig storstad
Se alla resor till Lissabon och närliggande områden

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här