Fakta om Maldiverna

Tidsskillnad:

Svensk tid +4 timmar.

Språk:

Divehi (maldiviska) men också arabiska, hindi och engelska talas.

Valuta:

Maldivisk rufiyaa (MVR).

Pass och visuminformation:

Observera att du måste uppge ditt fulla namn, som direkt motsvarar vad som står i angivet i ditt pass, vid bokning. Läs mer om pass och visum till Maldiverna.

Elektricitet:

230V, 50HZ. Adapter krävs.

Äta ute:

Lunch ca 100-250 kr per person exklusive dryck. En tvårättersmiddag kostar ca 300-400 kr per person exklusive dryck. En öl kostar ca 50 SEK. Priserna kan variera.

Transfer:

Transfer sker och bokas på egen hand. Du kan välja mellan båt eller sjöflygplan.

Stränder:

Stränderna har kritvit sand som sträcker sig ner till det kristallklara vattnet. Utanför de flesta öar finns så kallade husrev som hindrar starka strömmar och vågor att nå ön. På de flesta ställen kan man simma ut till korallreven, och nästan alla öarna har strand runt hela ön.

Nöjen:

Många hotell har egen underhållning och levande musik som varierar från vecka till vecka.

Kommunikationer:

All transport mellan öarna sker med Dhoni (lokal motorbåt), speedbåt eller svävare.

Aktiviteter:

Maldiverna har flera dykcenter som erbjuder undervisning, uthyrning av utrustning och dykutflykter till omkringliggande korallrev, sjunkna skepp och speciella områden med fiskar. Windsurfing, kajak, segling och vattenskidor.

Missa inte heller chansen att spendera några ensamma timmar på en öde ö. Du blir skjutsad med båt till ön på morgonen och lämnas där med parasoll och korgar med mat och dryck. Sedan har du hela dagen att spendera som du vill, innan båten hämtar upp dig igen på kvällen.

Bra att veta:
  • Det är inte tillåtet att föra in alkohol, fläskkött eller religiösa symboler till Maldiverna. Det är förbjudet att införa veckotidningar eller litteratur med lättklädda motiv av något slag. Att bada topless är belagt med böter.
  • Observera att du måste uppge ditt fulla namn vid bokningen som direkt motsvarar vad som står i angivet i ditt pass.
  • Vid passkontrollen tas fingeravtryck och bilder på alla inkommande passagerare.