Resor till Makarska rivieran

Makarska rivieran

  • Apollo är störst på rivieran med lång erfarenhet
  • Hit tar det mindre än tre timmar att flyga

Apollo Service

På resmål med Apollo Service finns Apollos skandinavisktalande reseledare på plats. Vi erbjuder dessutom service dygnet runt via telefon, sms, app och mejl, där du får praktisk information, tips om utflykter, bilhyra med mera. Läs mer på respektive resmål om vilken period Apollo Service erbjuds.

Att resa till Makarska rivieran är en oförglömlig upplevelse. Den dramatiska kustlinjen där turkosblått hav möter imponerande bergsmassiv lämnar ingen oberörd. Här möts du av inbjudande stränder och kan koppla av med sol och bad, men du har också nära till spännande utflyktsmål i den vackra omgivningen. Låt smaklökarna få en egen resa och njut av lokala läckerheter från mysiga restauranger alldeles vid havet.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om Makarska rivieran

Valuta

Euro (EUR).

Sedan 1 januari 2023 är euro Kroatiens officiella valuta.

Transfer

Transfer från flygplatsen i Split till de första hotellen i Makarska och tar ca 1 timme och 30 minuter, till Tucepi 1 timme och 45 minuter, till Podgora ca 2 timmar. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Stränderna på Makarska Rivieran har kristallklart turkost vatten och är mycket rena. Alla stränder är klapperstensstränder och det kan vara bra att ta med sig ett par badskor. Parasoller och solstolar finns att hyra av privata uthyrare efter stränderna. Alla våra resmål har strandpromenad utefter vilken det finns restauranger och caféer.

Mer fakta

Väder

jan 10°c
feb 11°c
mar 14°c
apr 17°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 28°c
aug 28°c
sep 24°c
okt 20°c
nov 15°c
dec 11°c
8,7 av 10 Makarska rivieran
Våra gästers betyg, baserat på 2977 omdömen
Populära hotell
Noemia Resort
Pris per person, avser del i Tvårumslägenhet, 7 nätter, 28/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
6 398 SEK
Boka

Anna Noemia
Pris per person, avser del i Tvårumslägenhet, 7 nätter, 28/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
6 808 SEK
Boka

Park
Pris per person, avser del i Dubbelrum, 7 nätter, 14/9 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
11 946 SEK
Boka

Afpel Arena - aktiviteter för hela familjen!

Under din semester på Makarska rivieran är ett besök på Apfel Arena, ett mångsidigt center i Makarska helt klart värt ett besök. Här kan ni kombinera sport med kultur och familjevänliga aktiviteter. 

Läs mer här

Alla resmål Kroatien

Dubrovnik

Att Dubrovnik är en av Kroatiens mest populära städer är inte svårt att förstå – en semester här innebär allt från historiska byggnader och sevärdheter, mysiga caféer och fantastiska sol- och badmöjligheter.

Brac

Boka en resa till Brač och bekanta dig med den tredje största ön i den kroatiska skärgården. Här kan du koppla av och njuta av sköna stränder och vacker natur. Apollos hotell ligger i mysiga Bol, där du hittar en av de bästa stränderna vid Adriatiska havet – Zlatni Rat.

Pula

En resa till Pula i Istrien erbjuder både en inblick i det kroatiska vardagslivet, historiska byggnadsverk och kristallklara vatten. Att det endast är Adriatiska havet som skiljer Pula från Italien märks på flera sätt men kanske mest på maten – här serveras mycket pasta och pizza tillsammans med läckra fisk- och skaldjursrätter.

Omis riviera

Res till Omis riviera i Kroatien där en mix av avkoppling och äventyr väntar. Koppla av på de fina stränderna, upptäck de natursköna omgivningarna eller utforska gränderna i Omis stad. Här finns något som passar alla!

Skärgårdskryssningar

Kroatiens vackra skärgård är fantastiskt och vad är bättre än att uppleva den med båt? Under en vecka ombord på någon av våra bekväma och välutrustade skärgårdsbåtar kan du se fram emot flera hamnstopp, goda middagar, härliga badstopp och nya vänner! Veckan börjar och slutar i den charmiga hamnstaden Split och under veckan kommer du att tillbringa dagar och kvällar i någon mysig by längs kusten.

Split & Podstrana

Res till Split, en spännande stad där gammalt möter nytt. Det mest centrala är hamnpromenaden Rivan och Diocletianus palats och här finns ett livfullt stadsliv med caféer, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Några kilometer söderut ligger den lite lugnare semesterorten Podstrana och lockar med flera fina klapperstensstränder.