Fakta om Makarska rivieran

Valuta:

Euro (EUR).

Sedan 1 januari 2023 är euro Kroatiens officiella valuta.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split till de första hotellen i Makarska och tar ca 1 timme och 30 minuter, till Tucepi 1 timme och 45 minuter, till Podgora ca 2 timmar. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Stränderna på Makarska Rivieran har kristallklart turkost vatten och är mycket rena. Alla stränder är klapperstensstränder och det kan vara bra att ta med sig ett par badskor. Parasoller och solstolar finns att hyra av privata uthyrare efter stränderna. Alla våra resmål har strandpromenad utefter vilken det finns restauranger och caféer.

Nöjen:

Makarska har ett relativt rikt nöjesliv med flera barer och diskotek. Tucepi och Podgora har flera barer utefter strandpromenaden. Ofta kvällsaktiviteter och underhållning på de större hotellen. Uteserveringar.

Kommunikationer:

Väl utbyggt bussnät med goda förbindelser mellan de olika orterna, vissa tider på dygnet. Ökat antal avgångar under högsäsongen. Det finns också taxi som betalas per plats i taxibilen.

Aktiviteter:

Det finns flera olika sportfaciliteter på de olika hotellen. Tennis är en stor sport. Också möjligheter till vattensporter, bowling, fotboll mm.

Bra att veta:

På grund av stränga regler kring kontanthantering i Kroatien, sker all eventuell betalning av tillexempel utflykter, hotelluppköp eller liknande endast med kreditkort.

Alla våra hotell i Kroatien har utcheckning kl. 10.00.