Förboka av- och ombokningsskydd

Teckna av- och ombokningsskydd

Känns det svårt att planera drömresan långt i förväg? Kanske dyker något oplanerat upp som gör att du vill ändra dina resplaner. Vid sådana tillfällen räcker det inte med varken hemförsäkring eller betalkortets avbeställningsskydd.
 

Detta ingår i av- och ombokningsskyddet
 

Öppet köp i 3 månader

Med Apollos av- och ombokningsskydd har du öppet köp på resan i hela 3 månader från bokningsdagen, förutsatt att resan bokats 180 dagar före avresa.

 • Boka idag – bestäm dig senare
 • Bo kvar-garanti
 • Gratis avbokning vid sjukdom
   

Se övriga tillval till resan

Fri ombokning*

Får du förhinder eller ångrar resan av någon anledning kan du boka om resan upp till tre gånger helt kostnadsfritt, fram till 45 dagar innan avresan.

Prisgaranti Plus*

Om du har bokat en resa med specificerat boende och priset sänks efter att du har bokat kan du få tillbaka mellanskillnaden. Detta gäller vid prissänkning av bokad rumskategori och till dagsaktuellt pris, dock från och med bokningsdagen och fram till 60 dagar innan avresa. Observera att du själv måste kontakta Apollo för att få tillbaka mellanskillnaden.

Avbokning vid sjukdom eller annan oförutsedd händelse

Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk kan du avboka din resa och få pengarna tillbaka. Det som krävs för att avboka resan är ett giltigt läkarintyg.

Du får avboka resan och får pengar tillbaka om du drabbas av någon oförutsedd händelse, så som brand eller uppsägning med av- och ombokningsskyddet. För att avboka resan på grund av uppsägning krävs ett intyg från din arbetsgivare.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar

Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel får du och ditt övriga i sällskap bo kvar i det boendealternativ som ni bokat, och det tillkommer inga extra kostnader. Bo-kvar-garantin gäller vid sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg.

Pris per person (barn 2-11 år)

 • Europa: 249:- (185:-)
 • Kanarieöarna, Madeira, Förenade Arabemiraten och norra Afrika : 349:- (225:-)
 • Långdistans: 499:- (295:-)

Avbokning vid sjukdom

Om du eller en nära anhörig blir akut sjuk kan du med Apollos avbokningsskydd och ett giltigt läkarintyg avboka din resa och få pengarna tillbaka. 

Gå in på Min bokning eller kontakta oss på 0771-37 37 37 för att avboka resan. Då får du ett kontrollnummer för avbokningen och när du har ett giltigt läkarintyg skickar du in detta till oss. Läkarintyget måste skickas in inom 7 dagar efter avbokad resa och ska innehålla:

 • Namn på den person läkarintyget gäller för
 • Läkarens avrådan till resa
 • Anledningen till avrådan
 • Giltig stämpel och underskrift av läkaren

Skicka in ditt läkarintyg

Villkor

*Fri ombokning och Prisgaranti Plus
Gäller inte för endast flyg, kryssningar, gruppresor eller rundresor. 

Resor du paketerar själv
Apollos av- och ombokningsskydd gäller inte för resor som du paketerar själv. Det gäller inte heller om du bokar enbart hotell eller enbart flyg (reguljärflyg) med flexibel reslängd. För dessa resor rekommenderar vi att du tecknar Goudas Avbeställningsförsäkring i samband med att du beställer resan. Har du redan tecknat avbeställningsförsäkringen och vill avbeställa din resa? Fyll i Goudas anmälan.

För att utnyttja Prisgaranti Plus på en paketresa med namngivet hotell är du själv ansvarig att kontakta Apollo om priset har gått ner efter bokningstillfället.  

Läs mer om resevillkoren för av - och ombokningsskydd