Förboka av- och ombokningsskydd

Teckna av- och ombokningsskydd – mer än din hemförsäkring

Känns det svårt att planera drömresan långt i förväg? Kanske dyker något oplanerat upp som gör att du vill ändra dina resplaner. Vid sådana tillfällen räcker det inte med varken hemförsäkring eller betalkortets avbeställningsskydd. Du kan lägga till av- och ombokningsskydd fram till det att anmälningsavgiften är betald. 

  • Ändra din resa kostnadsfritt
  • Full ångerrätt i tre månader
  • Namnändring fram till 7 dagar före avresa

Se övriga tillval till resan

Det här får du – från 249 kr/vuxen 

Med Apollos av- och ombokningsskydd får du många fördelar utöver det skydd som vanligtvis ingår i din hemförsäkringen och ditt betalkort. Allt nedan ingår när du tecknar av- och ombokningsskydd.

Fri ombokning

Boka om din resa kostnadsfritt upp till tre gånger, fram till 45 dagar innan avresa. Gäller ej endast flyg, kryssningar och rundresor.

Ångerrätt i tre månader

Med av- och ombokningsskyddet har du 3 månaders betänketid, förutsatt att det är mer än 180 dagar kvar till avresa vid bokningstillfället. Vid eventuell avbokning inom denna period återbetalas allt utom det du erlagt för av- och ombokningsskyddet.

Överlåtelse av resa

Vill du överlåta din resa till någon annan går det att göra en namnändring en gång kostnadsfritt. Gäller för resor med Novair, Norwegian och SAS. Överlåtelsen ska ske senast 7 dagar före avresa. 

Prisgaranti Plus

Om du har bokat en resa med specificerat boende och grundpriset sänks efter att du har bokat, kan du få tillbaka mellanskillnaden. Gäller från och med bokningsdagen fram till 60 dagar innan avresa.

Avbokning vid sjukdom eller annan oförutsedd händelse

Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk får du pengar tillbaka vid avbokning. Giltigt läkarintyg krävs. Detsamma gäller även vid omfattande, oförutsedda händelser som drabbar resenären. Exempel på sådan händelse är brand och uppsägning. Intyg krävs vid uppsägning.

Bo kvar-garanti

Om någon i ditt sällskap behöver avboka får du och övriga sällskapet bo kvar i det boendealternativ ni bokat utan extra kostnad. Gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg.

Pris per person (barn 2-11 år inom parantes)

  • Europa: 249:- (185:-)
  • Kanarieöarna, Madeira, Förenade Arabemiraten och norra Afrika : 349:- (225:-)
  • Långdistans: 499:- (295:-)

Lägg till av- och ombokningsskydd

Redan bokat en resa? 

Observera att du kan lägga till av- och ombokningsskydd fram till det att du har betalt anmälningsavgiften. 


Inte bokat en resa ännu?

Lägg till av- och ombokningsskydd som tillval när du bokar på apollo.se.

Avbokning vid sjukdom

Om du eller en nära anhörig blir akut sjuk kan du med Apollos avbokningsskydd och ett giltigt läkarintyg avboka din resa och få pengarna tillbaka. 

Gå in på Min bokning eller kontakta oss på 0771-37 37 37 för att avboka resan. Då får du ett kontrollnummer för avbokningen och när du har ett giltigt läkarintyg skickar du in detta till oss. Läkarintyget måste skickas in inom 7 dagar efter avbokad resa och ska innehålla:

  • Namn på den person läkarintyget gäller för
  • Läkarens avrådan till resa
  • Anledningen till avrådan
  • Giltig stämpel och underskrift av läkaren

Skicka in ditt läkarintyg

Villkor

*Fri ombokning och Prisgaranti Plus
Gäller inte för endast flyg, kryssningar, gruppresor eller rundresor. 

Resor du paketerar själv
Apollos av- och ombokningsskydd gäller inte för resor som du paketerar själv. Det gäller inte heller om du bokar enbart hotell eller enbart flyg (reguljärflyg) med flexibel reslängd. För dessa resor rekommenderar vi att du tecknar Goudas Avbeställningsförsäkring i samband med att du beställer resan. Har du redan tecknat avbeställningsförsäkringen och vill avbeställa din resa? Fyll i Goudas anmälan.

För att utnyttja Prisgaranti Plus på en paketresa med namngivet hotell är du själv ansvarig att kontakta Apollo om priset har gått ner efter bokningstillfället.  

Läs mer om resevillkoren för av - och ombokningsskydd