SAS (SK)

sas.se

SAS, eller Scandinavian Airlines, är Skandinaviens ledande flygbolag. SAS var en av grundarna till Star Alliance, den första globala samarbetsalliansen som idag flyger till 1300 destinationer världen över. SAS har omfattande reguljär verksamhet, men flyger också en hel del charter.

Bagage

Incheckat bagage får väga max 23 kg. Handbagaget har en maxvikt på 8 kg och maxmåtten 55 x 40 x 23 cm. Barn upp till 2 år får checka in en barnvagn utan extra kostnad.

Specialbagage

Du kan ta med de flesta typerna av specialbagage (t.ex. golfbagar, cyklar) som en del av det incheckade bagage som ingår med din biljett utan extra kostnad, förutsatt att artikeln får plats inom gränsen för det incheckade bagage som ingår med din biljett. I annat fall måste du betala för extra bagage. Specialbagage måste begäras i förväg för att garantera transporten. Vänligen kontakta Apollo i god tid innan avresa för att anmäla ditt specialbagage. Eventuella avgifter betalas på flygplatsen. Läs på SAS hemsida för specialbagage.

Mat ombord

Mat ingår inte i flygbiljetten. Det finns ett enklare, men begränsat utbud ombord. Vi rekommenderar att du äter innan avresa.   

Allergier

SAS serverar inte jordnötter som snacks eller som matingrediens på sina flygningar. Dock förekommer andra typer av allergener, t.ex. nötter, fröer och baljväxter, som snacks eller matingredienser och detta går dessvärre inte att begränsa. Observera att det alltid finns risk för spår av nötter och allergener. Kom ihåg att alltid ha eventuell medicin med i handbagaget.

Biljett

Du mottar en e-ticket och flygreferens senast 2 dagar innan avresa och kan då logga in på sas.se för att beställa mat, sittplats ombord och extra bagagevikt. Vid sista-minuten-bokningar skickas e-ticket en dag innan avresa.

Förboka sittplats

Välj sittplats i samband med incheckningen, online check-in under Mina bokningar eller via SAS Self Service-automater på flygplatsen.

Checka in

Incheckning online är möjlig från 22 timmar före avgång, fram till en timme före avgång. Checka in här med hjälp av bokningsreferensen som du får på din e-ticket.

Taxfree

Ett begränsat utbud säljs ombord på SAS reguljära flygningar. Vänligen besök SAS STORE för information om utbud.

Speciella behov

Kontakta Apollo så att vi kan hjälpa till att boka in rätt assistans.

Viktig info

Observera att det gäller totalförbud för Samsung Galaxy Note 7 smartphone på alla SAS flygningar.


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval