Surfing på Bali

Yoga och surfa på Bali

Vackra Bali är känt som en plats för rekreation och fysisk aktivitet. Att meditera, yoga och surfa är lika vanligt här som det är att äta tzatziki på valfri grekisk ö. Vill du prova på att surfa eller yoga under din semester i Bali? Vi har samlat några användbara tips nedan!

Surfing på Bali

Balis bästa vågor

Med sina långa stränder och stora vågor har Bali blivit känt som ett surfparadis. Vilken del av Bali som är absolut bäst för att surfa råder det delade meningar om. Här kommer några tips!

Surfa på Kuta Beach

För den som vill lära sig surfa är Kuta perfekt. Det sägs att Kuta Beach var den första surfstranden på hela Bali. Vågorna är relativt snälla och passar således perfekt för nybörjare. Längs stranden finns flera surfcentrum där du kan få hjälp med att hyra bräda och instruktör. Nära Kuta ligger Seminyak, även det ett surfvänligt ställe för dig som ställer dig på surfbrädan för första gången.

Canggu - för rutinerade surfare

Bohemiska Canggu ligger bara 30 minuter från Kuta. Här ligger den kända surfstranden Echo Beach, där både proffs och nybörjare surfare spenderar långa dagar på vågorna.

Mäktiga vågor i Uluwatu 

Mest vräkiga surfen får du i Uluwatu. Här är vågorna kraftfulla och stora. Uluwatu har flera stränder - Suluban Beach och Bingin Beach är två som har blivit kända för extra bra vågor. Vågorna passar bäst för erfarna surfare.

Yogastudios på Bali

Det är lätt att ta sig från stad till stad på Bali, men för extra avkoppling kan det vara skönt att ha en yogastudio nära hotellet. Här är populära studios i fyra av våra orter på Bali. Sanur: Power Of Now Oasis. Nusa Dua: The Temple Lodge. Kuta: Yoga 108 Bali. Jimbaran: Balangan Yoga and Love.

Ubud, Bali

Yogameckat Ubud

Ubud har på senare år utvecklats till att bli Balis främsta yogastad. Här kryllar det av kaféer och restauranger med raw food och annan hälsosam mat. Här finns det yoga-ställen som passar för alla typer av yogisar. Prova en klass eller två på någon studio, eller unna dig en natt på ett yogaretreat. En favorit på Ubud är The Yoga Barn, som har elva klasser per dag. Droppa in när du känner för det!

BaliSpirit Festival 

Vill du hänge dig helt och hållet åt yoga, dans, meditation och healing borde du åka till Bali under tiden som BaliSpirit Festival tar plats i Ubud. Festivalen anordnas oftast i slutet av mars. Här väntar ett par dagar fullproppade av yogakurser, seminarier, healing och musikkvällar. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bali, hitta och boka en resa till Bali eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bali

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Se alla våra restips för Bali

Bali

  • Härliga sandstränder
  • Fantastiska sevärdheter
  • Magiska naturupplevelser
Se alla resor till Bali

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här