Stränder_på_Bali

7 stränder på Bali

De flesta hotell på Bali ligger kantade längs en strand. Vill du ta en utflykt till en annan strand över dagen finns massor av alternativ. Följ våra tips nedan!

1. Seminyak Beach

Området är lite mer exklusivt och stranden omges av flera lyxiga villor och spa-anläggningar. Stranden består av tre sektioner av stränder och vattnet kan vara livligt, vilket är perfekt för dig som gillar att surfa. Vid lågvatten blir stranden en lång och exotiskt sandstrand. Om kvällen kan du sitta på restaurangernas färgglada sittpuffar och njuta av solnedgången.

2. Jimbaran Beach

Stranden i Jimbaran är en lugn och romantisk plats med en lång strandremsa som består av vit, finkornig sand. Vattnet här är lugnt att simma i och passar särskilt bra för barn. Vill du bo mitt på stranden i Jimbaran kan du kolla in vårt hotell Intercontinental Bali Resort.

3. Legian Beach

Det här är stranden som har allt. Legian Beach är en av de mest populära stränderna i Bali där du kan surfa, festa och shoppa. Efter solnedgången vaknar strandbarerna till liv, och det finns flera uteställen att gå till. Bor du på något av våra hotell Legian Beach

4. Geger beach (Pantai Geger)

I Nusa Dua ligger den allmänna stranden Geger-stranden. Den gyllengula stranden går som en båge och är runt en kilometer lång. Havet är ljuvligt turkosblått och lugnt. Hotellet Melia Bali Villas & Spa erbjuder boende precis på stranden.

Stränder_på_Bali

5. Sanur Beach

Stranden Sanur Beach ligger bara ett par kilometer från Kuta, men har en helt annan känsla. Stranden i sig är lång och utsikten mot horisonten verkar aldrig ta slut. Den som gillar att snorkla kommer älska Sanur Beach – stranden är inhägnat av ett korallrev. Nästan alla Apollos hotell i Sanur ligger vid stranden.

6. Tanjung Benoa

Det finns många anledningar till att älska stranden i Tanjung Benoas. Den tre kilometer långa stranden är kritvit och det kryllar av vattensporter. Havet är stilla för den som hellre tar en lugn simtur, och längs strandpromenaden väntar restauranger och affärer. Lyxa till det och bo på ett hotell mitt på Tanjung Benoa Beach, på hotell Grand Mirage Resort eller Bali Reef Resort.

7. Candidasa Beach

Candidasa beach är en av Balis mest populära stränder, trots det är den ofta lugn och stilla. Några kilometer om Candidasa ligger stranden Pasir Putih (även kallad White Sand Beach). Pasir Putih är bara ett par hundra meter lång, med vit sand som är kantad av kokosnötpalmer. Vårt hotell Candi Beach Resort & Spa ligger nära Candidasa Beach.