Sandstrand på Bali i vackra omgivningar

8 fina stränder på Bali

Bali väntar långa härliga sandstränder med ett härligt turkost vatten! De flesta hotell på Bali ligger kantade längs en strand, vill du ta en utflykt till en annan strand över dagen finns massor av alternativ. Följ våra tips nedan!

Kelingking beach, Bali Magiska Kelingking beach på Nusa Peninda, Bali

1. Seminyak Beach

Området är lite mer exklusivt och stranden omges av flera lyxiga villor och spa-anläggningar. Stranden består av tre sektioner av stränder och vattnet kan vara livligt, vilket är perfekt för dig som gillar att surfa. Vid lågvatten blir stranden en lång och exotiskt sandstrand. Om kvällen kan du sitta på restaurangernas färgglada sittpuffar och njuta av solnedgången.

2. Jimbaran Beach

Stranden i Jimbaran är en lugn och romantisk plats med en lång strandremsa som består av vit, finkornig sand. Vattnet här är lugnt att simma i och passar särskilt bra för barn. 

3. Legian Beach

Det här är stranden som har allt. Legian Beach är en av de mest populära stränderna i Bali där du kan surfa, festa och shoppa. Efter solnedgången vaknar strandbarerna till liv, och det finns flera uteställen att gå till. 

4. Geger beach (Pantai Geger)

I Nusa Dua ligger den allmänna stranden Geger-stranden. Den gyllengula stranden går som en båge och är runt en kilometer lång. Havet är ljuvligt turkosblått och lugnt.

5. Sanur Beach

Stranden Sanur Beach ligger bara ett par kilometer från Kuta, men har en helt annan känsla. Stranden i sig är lång och utsikten mot horisonten verkar aldrig ta slut. Den som gillar att snorkla kommer älska Sanur Beach – stranden är inhägnat av ett korallrev. 

6. Tanjung Benoa

Det finns många anledningar till att älska stranden i Tanjung Benoas. Den tre kilometer långa stranden är kritvit och det kryllar av vattensporter. Havet är stilla för den som hellre tar en lugn simtur, och längs strandpromenaden väntar restauranger och affärer. 

7. Candidasa Beach

Candidasa beach är en av Balis mest populära stränder, trots det är den ofta lugn och stilla. Några kilometer om Candidasa ligger stranden Pasir Putih (även kallad White Sand Beach). Pasir Putih är bara ett par hundra meter lång, med vit sand som är kantad av kokosnötpalmer. 

8. Kelingking Beach

Drömmiga Kelingking beach som ligger på ön Nusa Peninda är ett måste att besöka när du är på Bali. Här får du förutom härligt turkost vatten och en magisk sandstrand även njuta av en av de vackra omgivningarna! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bali, hitta och boka en resa till Bali eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bali

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Se alla våra restips för Bali

Bali

  • Härliga sandstränder
  • Fantastiska sevärdheter
  • Magiska naturupplevelser
Se alla resor till Bali

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här