Vackra omgivningar i Ubud, Bali

Att göra på Bali

Upptäck Ubud, Balis kulturella hjärta, åk till de fantastiska Giliöarna, eller upplev det alternativa Bali - Canggu.

Giliöarna_Bali

Upptäck Ubud

Ubud är Asiens yogacentrum och Balis kulturella hjärta. Hit lockas alla sorters turister - från backpackers till finsmakare. Byn omges av regnskog och risfält, medan du inne i centrum kan hitta ett livligt restaurangutbud och shopping. Många beger sig till Ubud för att hitta ett mer äkta Bali med ett fokus på det balinesiska kulturarvet. Det är hit du ska åka för att besöka museum och gallerier och handla souvenirer med traditionell karaktär.

Tips att göra i Ubud centrum

För dig som är ute efter unika souvenirer till bra pris är Ubuds konstmarknad – Pasar Seni Ubud – ett måste. Marknaden har öppet dagligen och ligger centralt mittemot det kungliga palatset, som också är värt ett besök. Om du vill se mer av den lokala kulturhistorien, besök Puri Lukisan-muséet som är Balis äldsta konstmuseum. Här visas balinesisk konst och träsnideri, med mycket att upptäcka inom historia och den hinduiska mytologin. Om du sedan behöver en lugn oas efter Ubuds myllrande liv så är ett tips att bege dig till Saraswati-templet där du kan blicka ut över lotus-dammen och promenera omkring runt templet.

Utanför Ubud

Samtidigt så kanske det bästa av Ubud finns i utkanterna av staden. Promenera längs Campuhan Ridge Walk med utsikt över risfälten eller besök vattentemplet Tirta Empul dit balinesiska hinduister vallfärdar för rituell tvagning. 30 minuter utanför Ubud ligger det välbesökta Tegenungan-vattenfallet, en relativt lättåtkomlig och vacker naturscen. Vattenfallet ligger vid utkanten av en regnskogsdjungel och omges av tät grönska. Du kan simma här, men var försiktig med strömmar i vattnet.

Gå barfota längs stränderna på Giliöarna

Giliöarna är en ögrupp med tre öar. Här är du egentligen utanför Bali, då Giliöarna tillhör ön Lombok, men det går flera båtar hit från Bali. Från Candi Dasa tar det ungefär en kvart att åka taxi till hamnen i Padang Bai där det går båtar över till öarna. Gili Trawangan är den största och mest besökta ön. Hit kommer du för bohemiskt strandliv och avslappnad atmosfär utan trafik. Ett tips är att hyra cykel, eftersom du kan cykla runt hela ön på bara 40 minuter. Gili Air är backpackarnas favorit och det är också ön som är perfekt för dig som vill dyka och snorkla. Välj den minsta ön Gili Meno om du är ute efter lugn och ro på en relativt öde strand.

Alternativa Canggu

Ungefär 30 minuter norr om Kuta ligger byn Canggu där risfälten möter svart lavastrand. Hit åker du som vill uppleva det lite mer alternativa Bali, med bra surf, hippa juicebarer och en internationell stämning. Det är här du kan få en gratis tatuering om du beställer mat på Tacos and Tattoos eller hitta god ekologisk mat på något av byns färgglada caféer. Avsluta dagen med en drink i solnedgången på Sand Bar med stranden som dansgolv.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bali, hitta och boka en resa till Bali eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bali

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Se alla våra restips för Bali

Bali

  • Härliga sandstränder
  • Fantastiska sevärdheter
  • Magiska naturupplevelser
Se alla resor till Bali

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här