Filerimos på Rhodos

Mysiga utflyktsmål på Rhodos

Rhodos finns mycket att upptäcka. Här har vi samlat några av öns mysigaste byar och städer. Hyr en bil och ta dig runt på Rhodos på egen hand. Några av byarna kan du upptäcka på våra utflykter som du kan läsa mer om här.

Archangelos

Missa inte chansen att lära känna Archangelos – en av Rhodos största städer där nästintill inga turister vistas. Att vara här är som att resa tillbaka i tiden. Byns gamla traditioner hålls vid liv och här gör man det mesta på traditionellt vis. Bröd bakas fortfarande i gamla vedeldade ugnar och hantverk är populärt. I staden bor omkring 6 000 människor och vi rekommenderar att du slår dig ner vid ett av stadens caféer och njuter av folklivet. 

Berget Filerimos

Det vackra berget Filerimos pryds av cypresser och pinjeträd. Här finns ett kapell som varit en helgedom i över 2000 år. Du hittar också en rekonstruktion av en kyrka tillägnad jungfru Maria, från 1300-talet.

Vandra vid Profiti Elias

Den lilla mysiga byn Profiti Elias bjuder på fantastiska omgivningar för dig som vill vandra. Lederna är väl markerade och går genom frodig natur i det vackraste området på hela Rhodos. Hit tar du dig med bil eller lokalbuss. 

Mysiga Embonas

Embonas är den högst belägna byn på ön och bjuder på en pittoresk idyll med smala gator och mysiga tavernor. De vackra broderade tygerna som man tillverkar här säljs i byn och bärs ofta som traditionella klädedräkter av byborna. Resan hit är mycket vacker genom grönskan uppför berget.

Monolithos

Monolithos är den viktigaste staden på sydvästra Rhodos, vackert belägen vid foten av ett stort berg. I närheten av staden ligger slottet från 1400-talet med samma namn. Innanför slottsmurarna finns ett kapell och från slottet har du en imponerande utsikt. Om du vill svalka dig efter ditt slottsbesök ligger det en sandstrand strax söder om slottet.

Ágios Isídoros

Ágios Isídoros är en charmerande liten by med bara några få hus och ett par tavernor. Här doftar det från vilda örter från berget och du kan njuta av läckra grönsaker, vin och honung – allt lokalproducerat. Lokalbefolkningens sätt att möta sina besökare går rakt in i hjärtat. Byn ligger vid det höga Atavirosberget som är ett paradis för naturälskare och klättringsentusiaster.

Kamiros

Bege dig till Kamiros om du vill uppleva en av Greklands bäst bevarade klassiska städer. Staden hade sin storhetsperiod år 400 f.Kr. men ödelades i ett jordskalv ett par hundra år senare. I dag finns lämningar från ett tempel, offentliga bad och stora vattencisterner.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Rhodos, hitta och boka en resa till Rhodos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Rhodos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Rhodos

Rhodos

  • Rikligt nöjesliv
  • Idylliska småbyar
  • Långa stränder & fina badvikar
Se alla resor till Rhodos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här