Magiska Meteora i Grekland

Utflykter från Parga

Parga är en perfekt utgångspunkt för en mängd spännande utflyktsmål som oftast nås inom några timmars räckhåll. Majestätiska naturupplevelser, historiska platser och mysiga städer väntar dig som vill upptäcka Pargas intressanta omgivningar. 

Meteora

Unika Meteora

Meteora beskrivs ibland som Europas Grand Canyon på grund av områdets unika klippformationer. På toppen av de spetsiga bergen ligger kloster som är flera hundra år gamla, och vissa är öppna för besökare. Vi rekommenderar dig att besöka klostret Megalo Meteora, som hyser ett museum. Här kan du se hur munkarnas liv har tett sig historiskt och fram till i dag. Meteora är verkligen en unik plats som bjuder på storslagna magiska vyer, visste du att scener ur både tv-serien Game och thrones och James Bondfilmen "ur dödlig synvinkel" spelades in här? För att komma hit kör du mot Paramithia och tar därefter motorvägen mot Panagia. Följ skyltarna mot Kalabaka. Du kan också boka utflykt till Meteora med Apollo!

Vackert naturområde

Det natursköna området Rodia Wetlands Center ligger ungefär en timme med bil från Parga. Här finns ett rikt fågelliv och fiskodlingar, som du kan se under en guidad tur. Miljön är i fokus och man strävar efter att förbättra förutsättningarna för djurlivet. Klostret Virgin Mary of Rodia, som ligger i området, är berömt för sina vackra väggmålningar. Kör huvudvägen från Parga och ta höger mot Preveza. Ta sedan till vänster mot Arta och åk sedan mot Louros. Följ skyltarna mot PetraStroggili och snart ser du en stenbyggnad på vänster sida.

Acheronfloden i naturområdet Gliki, Grekland

Gliki och Acheronfloden

Ett underbart utflyktsmål från Parga är naturområdet Gliki med den vackra floden Acheron. Här kan du rida, åka forsränning, paddla kanot eller bara promenera i den vackra naturen. Området är vida känt för sin enastående natur och floden, som har otroligt klart vatten. En populär och annorlunda aktivitet är att vandra i flodens vatten. Botten är stenig så tänk på att ta med badskor om du vill prova! För att komma hit kör du ut från Parga mot huvudvägen i cirka en mil och följer därefter vägen mot Morfi, där en skylt visar 15 kilometer till Gliki. 

Hyr bil eller moped

Hyr en bil eller moped och bege dig till den lilla bergsbyn Agia, som ligger sju kilometer från Parga. Kör förbi Anthoussa så ser du byn efter en kort stund. Blir du hungrig rekommenderar vi Oasis, som är en trevlig lokal taverna. Vi rekommenderar dig verkligen att boka en hyrbil under din semester, det ger dig friheten och du kan på ett smidigt och enkelt sätt uppleva mer av allt som den vackra Epirus-regionen har att erbjuda. 

Vikos Gorge i Zagoria, Grekland

Vikosravinen i vackra Zagoria

I Epirus inland ligger Zagoria, som är ett vackert naturområde med höga berg och djupa dalar samt små pittoreska byar som ligger inbäddad i frodig skog och grönska. Dessutom ligger Vikos Gorge här som är ca 20 kilometer lång och har bergsväggar som reser sig ungefär 120 till 490 meter upp, och som enligt Guiness Record är världens djupaste ravin. Naturen i Vikosravinen är helt fantastisk och ett måste om du gillar utomhusaktiviteter. Här kan du till exempel vandra, rida, cykla och klättra.

Från Parga till Zagoria tar det ca 2 timmar att köra bil till Zagoria. Du hittar hit genom att köra mot Ioannina tills du börjar närma dig flygplatsen. Ta vänster vid flygplatsen och fortsätt sedan mot Monodendri, när vägen tar slut är du framme.

Segrarens stad

Nära Preveza ligger också Nikopolis som betyder segrarens stad. Orten har fått sitt namn efter sjöslaget mot Kleopatra och Markus Antonius vid Aktio. Orten fungerade som handelscentrum med två hamnar, och i dag kan man se stadsmuren, en akvedukt och en stor romersk teater. Kör mot Preveza i en knapp timme och en bit innan staden är det skyltat mot Nikopolis.

Storkarnas by

Varje år kommer det mängder med storkar till byn Margarithi utanför Parga. Det är en speciell upplevelse för oss nordbor att se de ståtliga fåglarna i vilt tillstånd. Den turkiska kyrkan i byn, som är ett intressant minnesmärke för den tid då turkarna regerade i regionen, är väl värd ett besök. Från huvudvägen kör du mot Igomenitsa och efter en halvtimme är det skyltat mot Margarithi.

Korfu stad

Mysiga Korfu stad

Korfu stad är en trevlig bekantskap, med sin mysiga gamla stadsdel. Här finns bra möjligheter till shopping med många stora kedjor och mindre butiker. Från Igomenitsa erbjuds dagliga avgångar med bilfärjan över till Korfu

Genuina Preveza

Missa inte att besöka den småskaliga och genuina staden Preveza, som trots sitt läge på fastlandet ger känslan av det grekiska ö-livet. Här kan du strosa runt bland gränderna, äta gott på någon av tavernorna längs med hamnpromenaden eller bara njuta av sol & bad på någon av de härliga stränderna. 

Shopping och caféer i Ioannina

Ioannina är en universitetsstad som är rik på historia och kultur. Här finns också bra shopping och ett livligt område med restauranger och caféer vid den vackra insjön. Vi rekommenderar att du parkerar bilen och promenerar in mot staden längs insjön. Från Parga tar det ungefär två timmar att köra hit. Vid huvudvägen följer du först skyltarna mot Igomenitsa och sedan mot Ioannina.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Parga, hitta och boka en resa till Parga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Parga

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Parga

Parga

  • Vackra stränder
  • Pittoreska Parga stad
  • Kombinera med Lefkas
Se alla resor till Parga

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här