Vacker strand i Parga med kristallklart vatten

Pargas bästa stränder

- våra 4 bästa tips!

Pargas stränder består av finkornig sand, småsten eller klappersten och omges alla av böljande gröna olivlundar. Här finns både caféer och tavernor på bekvämt avstånd och på stränderna finns det solstolar att hyra. 

Valtos beach, Parga

1. Valtos Beach

Populära Valtosstranden är en lång och bred sten-/sandstrand som ligger i grönskande omgivningar på andra sidan av berget från Parga stad. Här finns solstolar och parasoll att hyra och flera tavernor. 

Bor du inne i centrala Parga  är det enklaste sättet att komma hit att ta en taxibåt från piren, men vill du hellre promenera tar det ca 20 minuter att gå från Parga centrum. Vill du ha extra nära till vackra Valtosstranden kan du alltid bo på något av hotellet som ligger här, till exempel ligger Apollo Mondo Family-hotellet Parga Beach här. 

2. Sarakiniko Beach

Till Sarakiniko Beach, nära Parga, kan du ta dig antingen med båt eller med bil. Stranden ligger lite skönt undangömd och här finns parasoller, solstolar och ett par tavernor där du kan köpa något att äta eller dricka. Båtarna går från piren i Parga, och om du kör bil så åker du till Anthoussa och följer skyltarna mot Sarakiniko.

3. Krioneri Beach - mitt i Parga

Krioneri Beach är stranden som ligger i början av strandpromenaden i Parga stad. Med sitt centrala läge finns gott om mysiga tavernor och caféer i närheten. På Krioneri Beach finns även solstolar och parasoller att hyra men du kan också välja att tillbringa de soliga dagarna på en medtagen handduk i den härliga sanden.  Från stranden kan du också att ta en liten simtur över till den lilla ön Panagia, där två små kyrkor ligger som du kan utforska.

4. Piso Krioneri 

Piso Krioneri ligger på andra sidan kullen av Krioneri Beach, och hit är det bara en kort promenad från Pargas centrum. Stranden ligger omgiven av klippformationer och grönskande olivlundar vilket gör detta till en gömd liten pärla bland Pargas stränder. Här finns några tavernor och caféer att välja mellan och tempot är generellt lugnare. Tack vare att stranden till stor del består av klappersten lämpar sig vattnet perfekt för snorkling. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Parga, hitta och boka en resa till Parga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Parga

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Parga

Parga

  • Vackra stränder
  • Pittoreska Parga stad
  • Kombinera med Lefkas
Se alla resor till Parga

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här