Vy över Parga stad

Att göra i Parga

- våra bästa tips!

I Parga har du alltid något att göra, dag- som kvällstid och det mesta ligger inom ett bekvämt promenadavstånd. För dig som gillar att vandra finns ett flertal utkiksplatser med vackra vyer att beskåda.

Valtos Beach

Simma till Panagias

Den lilla ön Panagias ligger alldeles utanför Krioneristranden i centrala Parga och hit kan du faktiskt simma! När du väl simmat ut kan du gå på upptäcktsfärd, det finns bland annat två små kyrkor att besöka.

Droppstensgrottorna Perama

Utanför Ioannina ligger de kända droppstensgrottorna Perama, som upptäcktes på 40-talet av byborna som gömde sig där undan nazisterna. Det är en alldeles speciell atmosfär inne i grottorna, bland droppformationerna som sägs ha skapats för en och en halv miljon år sedan. Om du kör från Parga mot flygplatsen, är det sedan skyltat mot grottorna. Inträdet kostar 7 euro för vuxna och 3,5 euro för barn. Guidad tur är inkluderad.

Promenera genom olivlundar

Är du sugen på en härlig morgonpromenad genom olivlundar? Då kan vi rekommendera en tur till vattenkvarnarna i Valtos. Följ vägen som går över Valtos vid Tango Club, efter cirka tio minuter är det skyltat mot Anthoussa. Följ den vägen i en halvtimme och du är framme vid kvarnarna.

Restaurang Kastro i Parga

Venetianska borgen i Parga

Den venetianska borgen som ligger på höjden mellan Valtos och Parga centrum, gör sig allra bäst på kvällen. Varför inte ta en promenad hit upp och avsluta dagen med ett glas vin på serveringen. Från Pargasidan tar du trapporna och från Valtos går du uppför backen som ligger i slutet av stranden. Båda vägarna tar ungefär tio minuter. 

Pargas finaste utsikt

En av Pargas mest kända utsiktsplatser hittar du vid den lilla vita kyrkan. Följ vägen förbi hotellet Villa Rosa och bageriet, där du hittar en liten stig som går uppför berget. Snart är du framme vid kyrkan och kan njuta av de storslagna vyerna.

Klosterruinerna vid Valtosstranden

Klosterruinerna på Valtos i Parga är också ett trevligt promenadmål. Gå till slutet av Valtosstranden och fortsätt upp mot det gula huset. Följ sedan vägen en bit tills du ser ruinerna. Under promenaden kan du njuta av rofyllda omgivningar och en strålande utsikt över havet.

Minigolf i Parga

Minigolf är en rolig semesteraktivitet som passar de flesta. Pargas minigolfbana hittar du om du följer vägen rakt fram efter taxistationen. I slutet av backen ligger Olympic Hotel, och här tar du till höger.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Parga, hitta och boka en resa till Parga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Parga

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Parga

Parga

  • Vackra stränder
  • Pittoreska Parga stad
  • Kombinera med Lefkas
Se alla resor till Parga

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här