Segelbåt utanför Nidri, Lefkas

Saker att göra på Lefkas

- våra 7 bästa tips!

Genuina byar med mysiga tavernor, vackra små öar och lokala vingårdar – på och kring Lefkas finns det mycket att utforska. Ön lockar också med ett stort utbud av vattensporter, från stillsam snorkling till surfkurser och paragliding.

Sivota på Lefkas Mysiga Sivota på Lefkas

1. Besök stränderna

På Lefkas väntar några av Greklands finaste stränder. Här kan du utforska både gömda och orörda strandpärlor såväl som större och populära stränder, ett måste är att besöka stränderna Porto Katsiki och Kathisma, båda ligger i vackra omgivningar med mjuk sand och kristallklart vatten. 

2. Utforska byarna

Byn Nidri är en populär turistort på Lefkas, om du inte bor här under semestern så borde du absolut göra ett stopp i byn. I Nidri finns det gott om restauranger, barer och butiker att utforska eller varför inte hoppa på någon av båtarna ut till de närliggande öarna?

Bara 1,5 mil från Nidri ligger den lite undangömda och genuina byn Sivota. Hamnen är mysig och under sommaren lägger många segelbåtar till här. På hamnpromenaden ligger det flera tavernor som serverar färsk fisk.

På gångavstånd från Nidri ligger den charmiga byn Vlichos, i en liten vik. Här kan du sitta alldeles vid havet och äta en bit mat eller ta en kaffe på de mysiga uteserveringarna.

En annan sevärd by är Agios Nikitas på ön nordvästra kust. I charmiga Agios Nikitas kan du strosa runt bland de mysiga gatorna som kantas av butiker och caféer eller bara koppla av på stranden och ta ett dopp i det kristallklara havet. 

3. Snorkla och surfa

Vattnet i Joniska havet är kristallklart och perfekt för snorkling, och det är en fantastisk upplevelse att simma på upptäcktsfärd under ytan. På hamnpromenaden i Nidri ligger flera dykcenter som erbjuder både snorkelsafari och dykkurser.

Vassiliki är den största turistorten på Lefkas efter Nidri och ligger på södra sidan av Lefkas. Här finns en stor strand med många vattensporter. Orten har ett surfcenter och är populär bland vindsurfare – när vindarna ligger rätt kan det vara hundratals surfare i bukten samtidigt.

Vid stranden Milis norr om Lefkas stad ligger också ett surfcenter som erbjuder kurser för både nybörjare och erfarna surfare.

Elements i Lefkas stad har professionella instruktörer som håller kurser i kitesurfing. De har även kurser för avancerad teknik. Kursen hålls på stranden Ai Giannis som ligger i Lefkas stad.

 

Vackra vyer över Nidri

4. Upplev naturen

Vill du uppleva Lefkas magiska natur till fots så finns flera härliga vandringleder att utforska. Tröttnar du på solstolen är ett tips att vandra i Melissaravinen som ligger i närheten av byn Sfakiotes. Ravinen bjuder både på frodig natur, vattenfall, små träbroar och vackra vyer. 

5. Se broderier i Karia

Karia är en pittoresk liten stad som är känd för sina broderier. Här startade Maria Koutsochero en broderiskola och skapade sina berömda broderier med bara en hand. När hon var tio år gammal tvingades hon amputera sin arm efter en olycka och fick också sin vänstra hand deformerad, men började ändå brodera. I Karia finns ett mysigt torg med tavernor och caféer. Det finns också ett litet museum där du kan passa på att köpa vackra broderier.

6. Besök en vingård

I Grekland har vinet alltid haft en stor betydelse och i den grekiska mytologin finns det givetvis en vingud – Dionysos. På Lefkas produceras två olika vinsorter, Vertzsamo som är rött och rosé och Taol som är vitt. Ovanför Sivota längs med huvudvägen mellan Nidri och Vassiliki ligger en vacker vingård som är öppen för besökare. Här kan du lära dig hur det går till att göra vin och kanske också provsmaka. Gården ligger 8 kilometer från Nidri, på höger sida 500 meter efter tvärgatan Sivros.

7. Upptäck skärgården

Nidris vackra skärgård är en populär plats för både segling och härliga båtutflykter. Det finns möjlighet att upptäcka skärgården på flera olika sätt, ett alternativ är att följa med på någon av våra härliga utflykter där vi seglar mellan öarna och utforskar Nidris vackra skärgård. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lefkas, hitta och boka en resa till Lefkas eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lefkas

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, roligaste aktiviteterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lefkas

Lefkas

  • Mysiga städer 
  • Kritvita stränder och kristallklart vatten
  • Roliga aktiviteter 
Se alla resor till Lefkas

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här