Stranden Porto Katsiki på Lefkas

Lefkas bästa stränder

- våra 6 bästa tips!

På Lefkas hittar du några av Greklands finaste stränder, med underbart kristallklart vatten. Västkusten bjuder på lugna natursköna stränder med små mysiga strandbarer. Östkustens stränder är livligare, med ett större utbud av vattensport och service.  

Stranden Porto Katsiki

1. Porto Katsiki

Detta är en av de tio vackraste stränderna i Grekland, som ligger i en liten bukt på den sydvästra sidan av Lefkas. Hit tar du dig enklast med hyrbil. På stranden finns det solstolar, parasoller och en liten restaurang.

2. Desimi

Denna fina lilla stenstrand ligger ungefär 5 kilometer från Nidri. Vid stranden ligger en camping och restaurang, och det finns också några solstolar och parasoller att hyra. Med cykel från Nidri tar det ungefär 40 minuter att ta sig hit. Då cyklar man mot byn Vlicho och efter byn svänger man av till vänster där det är skyltat mot Desimi.

3. Mikros Gialos

Bara 20 minuter med bil från Nidri hittar du byn Poros med den fina och mysiga stranden Mikros Gialos. Här är det vackert med vita fina stenar och underbart blått vatten. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Milos Beach

4. Kathisma

Kathisma är en av de populäraste och bästa stränderna på Lefkas. På den stora stranden finns allt du behöver för en heldag med sol och bad: parasoller, solstolar, flera tavernor och pooler. Under hög-säsong går det bussar från Nidri med byte i Lefkas. Om du åker bil från Nidri tar det ungefär 45 minuter.

5. Agios Nikitas

Agios Nikitas är en genuin liten by på Lefkas nordvästra sida med ett flertal hotell och restauranger. Eftersom det finns många fina stränder i området är detta ett perfekt stopp under en rundtur på ön. Det är en god idé att äta en bit mat på någon av tavernorna vid den lilla stranden.

6. Milos

Milos är en fantastiskt vacker strand, dit man bara kan komma med båt från Agios Nikitas. Här kan du koppla av i lugn och ro och vara nästan alldeles för dig själv. Observera att taxibåtarna inte går på söndagar.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lefkas, hitta och boka en resa till Lefkas eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lefkas

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, finaste stränderna, roligaste aktiviteterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lefkas

Lefkas

  • Mysiga städer 
  • Kritvita stränder och kristallklart vatten
  • Roliga aktiviteter 
Se alla resor till Lefkas

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här