Stränder på Lefkas

6 underbara stränder på Lefkas

På Lefkas hittar du några av Greklands finaste stränder, med underbart kristallklart vatten. Västkusten bjuder på lugna natursköna stränder med små mysiga strandbarer. Östkustens stränder är livligare, med ett större utbud av vattensport och service. Här tipsar vi om 6 av våra favoriter bland Lefkas stränder!

Porto Katsiki-stranden, Lefkas

Porto Katsiki

Detta är en av de tio vackraste stränderna i Grekland, som ligger i en liten bukt på den sydvästra sidan av Lefkas. Hit tar du dig enklast med hyrbil. På stranden finns det solstolar, parasoller och en liten restaurang.

Desimi-stranden

Denna fina lilla stenstrand ligger ungefär 5 kilometer från Nidri. Vid stranden ligger en camping och restaurang, och det finns också några solstolar och parasoller att hyra. Med cykel från Nidri tar det ungefär 40 minuter att ta sig hit. Då cyklar man mot byn Vlicho och efter byn svänger man av till vänster där det är skyltat mot Desimi.

Mikros Gialos

Bara 20 minuter med bil från Nidri hittar du byn Poros med den fina och mysiga stranden Mikros Gialos. Här är det vackert med vita fina stenar och underbart blått vatten. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Milos-stranden, Lefkas

Kathisma

Kathisma är en av de populäraste och bästa stränderna på Lefkas. På den stora stranden finns allt du behöver för en heldag med sol och bad: parasoller, solstolar, flera tavernor och pooler. Under hög-säsong går det bussar från Nidri med byte i Lefkas. Om du åker bil från Nidri tar det ungefär 45 minuter.

Agios Nikitas

Agios Nikitas är en genuin liten by på Lefkas nordvästra sida med ett flertal hotell och restauranger. Eftersom det finns många fina stränder i området är detta ett perfekt stopp under en rundtur på ön. Det är en god idé att äta en bit mat på någon av tavernorna vid den lilla stranden.

Milos

Milos är en fantastiskt vacker strand, dit man bara kan komma med båt från Agios Nikitas. Här kan du koppla av i lugn och ro och vara nästan alldeles för dig själv. Observera att taxibåtarna inte går på söndagar.