Fakta om Lefkas

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Från flygplatsen Preveza-Aktion på fastlandet med buss till Nidri, Pergiali ca 1 timme och till Ligia, Nikiana ca 45 min, Vassiliki ca 1 timme och 30 minuter. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Lefkas kantas av en mängd natursköna stränder, varav många på västkusten kan vara helt folktomma. Dessa stränder är några av de finaste i Europa och här finns mysiga strandbarer där man kan äta enklare lunch eller njuta av en drink. Längs östkusten är strandservicen mer utbyggd och här finns även vattensportmöjligheter, främst i Nidri (sand/stenstrand). De flesta stränder består av sten, så badskor rekommenderas.

Nöjen:

Nidri erbjuder det största och kanske bästa nattlivet på Lefkas under högsäsongen. I Lefkas stad skall du ta dig till kajen på västra sidan där det finns en speciell bargata. Vassiliki kan också erbjuda ett roligt nattliv.

Kommunikationer:

På ön finns lokalbussar till de flesta större byar. I staden Ligia och Nidri finns möjlighet att hyra bil, motorcykel, moped eller cykel. Eftersom Lefkas har bussförbindelse med fastlandet är båttrafiken inte riktigt lika utbyggd som på andra öar. Men det finns reguljära båtförbindelser med Ithaka och Kefalonia och en mängd utflyktsbåtar besöker dagligen de omgivande småöarna.

Aktiviteter:

Dykningsmöjligheter. Vattensporter på de större stränderna.

Bra att veta:

Ev avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet.