Fakta om Rethymnon kust

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:
  • Från Chanias flygplats till första hotellet tar det ca 1 timme och 15 minuter. Går transfern via Almyrida och Kalives kan det ta upp till 3 timmar till första hotellet.
  • Från Heraklions flygplats till första hotellet tar det ca 1 timme och 15 minuter.
  • Transfer sker vanligtvis utan medföljande Apollopersonal.
Stränder:

I Rethymnon finns en milslång strand med omväxlande sand, grovkornig sand och klappersten. Strandservice och vattensport. På stranden finns ett flaggsystem.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

På strandpromenaden i Rethymnon hittar du flera pubar, musikbarer och trivsamma caféer. Inne i Rethymnos stad centrum hittar du även genuina och livfulla bouzoukiklubbar. Diskoteken ligger strax utanför staden. I orterna Platanes och Adele finns också ett bra utbud av restauranger och barer.

Kommunikationer:

Från Rethymnon finns bra bussförbindelser med Heraklion, Chania, byarna längs norra kustvägen och även med Kretas sydkust. I Rethymnon finns många taxibilar och möjlighet att hyra bil, motorcykel, moped och cykel. Vi rekommenderar dig att hyra bil och utforska västra Kretas många sevärdheter och stränder på egen hand.

Från orten Platanes är det 6 km in till Rethymnons stad, från orten Adele är det 7-8 km och från Scaleta är det 11 km.

Aktiviteter:

Här finner den aktive ett bra utbud! Windsurfing, dykning, snorkling, gym, aerobics, vandringar, tennis, ridning och uthyrning av mountainbikes.

Bra att veta:

Elektricitet är dyrt på Kreta. Luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar ca 5-10 euro per dag och aggregat.