Caldera Beach

apollo mondo family

Välkomna till Apollo Mondo Family Caldera Beach, det senaste tillskottet bland våra uppskattade familjehotell. Caldera Beach har ett fantastiskt läge direkt på stranden i Gerani, erbjuder stora poolområden för barn och vuxna samt flera restauranger och faciliteter för träning och rörelse. Här finns givetvis också barnens favorit, Club Polly och Mino samt möjlighet att utveckla simkunskaperna i vår simskola. Hotellet består två områden, Olympus och Aphrodite. Aphrodite närmast stranden och Olympus bakom Aphrodite, inramad av gröna gräsmattor och växtlighet. I båda finns lägenheter rymliga nog även för den större familjen. För den som vill upptäcka det lokala, ligger byn Platanias på ca 15 minuters gångavstånd.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning på din resa genom Klarna. Kreditprövning görs hos Klarna.
Se Klarnas villkor »

Travelife-certifierat hotell

Hotellet har en väl utvecklat fokus på hållbarhet. Det uppmuntrar underleverantörer och andra i samhället att agera etiskt och hållbart. Det söker ständigt efter nya saker att förbättra och arbetar för att inspirera andra att göra likadant.


Rumstyper

Aphrodite – tvårumslägenhet för 2-3 personer/2-4 personer. Aphrodite – tvårumslägenhet i etage för 2-4 personer. Aphrodite – större tvårumslägenhet i etage för 2-4 personer/2-6 personer. Aphrodite – trerumslägenhet för 2-6 personer. Aphrodite – trerumslägenhet i etage för 2-6 personer. Olympus – enrumslägenhet för 1-2 personer/2-3 personer. Olympus – tvårumslägenhet för 2-3 personer/2-4 personer. Olympus – trerumslägenhet för 2-6 personer. Tvårumslägenhet i etage för 2-4 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Maten och den avslapppnade inställningen med inte så mycket regler. Morgonyogan, nya solsängar vi...
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 495 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 50 m
Till centrum: 2 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Precis vid stranden i gemytliga Gerani, strax väster om Chania stad och med gångavstånd till Platanias, ligger Apollo Mondo Family Caldera Beach. Här finns något för såväl barn som vuxna. Club Polly & Mino sysselsätter de yngre med lekar, sång, dans och mycket annat skoj, medan de vuxna kan ta del av gruppträning, prova det nyrenoverade gymmet, spela padel eller bara njuta en lugn stund vid havet. Precis vid det stora poolområdet ligger samlingsplatsen Mondo Café, som serverar ett riktigt gott kaffe, enklare rätter och bakverk. Hotellet erbjuder flera restauranger med olika inriktningar och All Inclusive finns att köpa till för den som vill förenkla semestern.

Hotellets två delar
Caldera Beach består av lägenheter i två områden, Olympus och Aphrodite. Aphrodite ligger närmast stranden och där finns också faciliteter som barnklubb, träningsplattform, restauranger och ett större poolområde. Olympus ligger högre upp på hotellområdet, med den gemensamma receptionen, ett härligt grönområde samt ett mindre poolområde med en separat barnpool. De två delarna skiljs åt av en mindre och lätt trafikerad väg. Lägenheterna varierar i storlek och finns i två färgkombinationer, en ljusare och en mörkare, alla med samma standard och inredning.

Pool och strand
Med utsikt över hav och strand ligger hotellets huvudpool, ett stort och inbjudande poolomårde med separat barnppol. Hotellet har också två mindre pooler vid Olympus, också där finns barnpool. Solstolar och parasoller finns att tillgå utan avgift både runt poolerna och på den privata strandremsan. Handdukar för pool/strand utan kostnad. Hotellet erbjuder också en stor inomhuspool, perfekt som alternativ i för- och eftersäsong, men också som omväxling under de varmaste sommardagarna.

Restauranger och Mat och dryck
Hotellet har tre restauranger, huvudrestaurangen Agora med buffé för frukost, lunch och middag, tavernan med fast grekisk meny och ett steak house (steak house ingår inte i All Inclusive). Snacks och dryck serveras i de två poolbarerna. Hotellet har gedigen erfarenhet av specialkost och allt är tydligt uppmärkt på menyerna och på buffén.

Mondo Café
På våra Mondo Family-hotell föreslår vi ett besök i kaffe- och juicebaren Mondo Café. Du kan köpa cappuccino, espresso, specialkaffe, flera olika sorters nypressade juicer, lokala bakverk och glass med tillbehör av högsta kvalitet. På Caldera Beach erbjuder Mondo Café en prisvärd och trevlig lunchmeny med många vegetariska alternativ.

Club Polly & Mino och simskola
Apollos egen barnklubb Club Polly & Mino erbjuder kvalitativa, roliga och lärande aktiviteter sex dagar i veckan. Kloka och busiga Polly & Mino är barnens favoriter som dyker upp lite varstans på hotellet. Du kan också överraska barnen genom att boka ett besök på rummet av våra charmiga vänner! Förena nytta med nöje och utveckla barnens simkunskaper på Apollos egen simskola, Swim School by Apollo. Våra instruktörer är utbildade och barnen kan ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

Gym och gruppträning
På Caldera Beach erbjuds ett nyrenoverat gym och fyra träningspass om dagen med skandinavisktalande instruktörer. Gäster under 15 år måste ha en medföljande vuxen med sig i gymmet. Det finns också en padel- och tennisbana (mot avgift), en multicourt samt en plan för beachvolley. Vill du besöka ett spa eller få behandlingar finns detta på systerhotellet Creta Paradise, bara några meter bort.

Övrigt om hotellet
Avståndet till stranden varierar mellan 50-300 meter beroende på var på området du bor. Rökning är inte tillåtet inomhus på hotellet. Kvällsunderhållning erbjuds vissa kvällar. Det finns en välsorterad supermarket på hotellet.

Omgivningarna
Hotellet ligger precis vid en fin sandstrand. Ett mindre utbud av barer och restauranger finns direkt i hotellets närhet. Önskas ett bredare utbud av butiker, restauranger och barer finns dessa på promenadavstånd i Platanias centrum på ca 15-20 minuter eller i Chania stad dit du kan ta lokabussen, ca 14 kilometer. Lokalbussen passerar nära hotellet och kör igenom Platanias på vägen mot Chania.

Ingår i Apollo Mondo Family på Caldera Beach:

 • Wifi
 • Gym
 • Fyra träningspass om dagen
 • Solstolar och parasoller

Mot avgift:

 • Club Polly & Mino
 • Swim School by Apollo
 • Mondo Café
 • Padel

Måltider

 • Inga måltider ingår

Mot tillägg:

Frukosten serveras kl. 07.30-10.00 och middag kl. 18.30-21.00. Köper du till halvpension ingår obegränsat med lokala förfriskningar, öl, vin och läsk till middagen.

Bra att veta

Delar av hotellet och lägenheterna kommer att genomgå en mindre renovering innan sommaren. Bilderna visar hotellet innan detta genomförts. Så snart nya bilder levereras från hotellet kommer dessa att visas här.

Säsongsinformation

Caldera Beach är ett Apollo Mondo Family-hotell i perioden 18 april-31 oktober 2024. Utanför den denna period erbjuds inga konceptaktiviteter som Apollo Swim School, barnklubben Club Polly & Mino eller träningspass med skandinavisktalande instruktörer.

Apollo Mondo Family
 • Club Polly & Mino för barnen
 • Swim School by Apollo
 • Skandinavisktalande Apollopersonal
 • Direkttransfer
 • Mondo Food & Beverage
 • Gruppträning och gym ingår

Direkttransfer till hotellet

Som gäst på Caldera Beach kan du boka direkttransfer till och från flygplatsen. Det betyder att transferbussens första stopp alltid är vid Caldera Beach och vid avresa är det alltid sista stoppet innan flygplatsen. Förboka transfern i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Mitt Apollo.

Boka vårt barnpaket

För en smidigare resa kan du förboka vårt barnpaket med sulky (begränsat antal), barnstol och spjäl-/resesäng i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Mitt Apollo. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.

Alla hotell, Gerani

Myrion Beach

Myrion Beach är ett fräscht och modernt vuxenhotell som välkomnar gäster över 16 år, som ligger precis vid stranden i charmiga Gerani på Kreta. Njut av ett elegant poolområde, två restauranger och aktiviteter som gym och padel och ett avkopplande spa. För extra lyx - boka ett rum med privat pool.

Asterion Suites & Spa

Asterion Suites & Spa ligger direkt ovanför stranden i Gerani och är en oas för dig som är över 16 år och vill koppla av i lugn och skön miljö, äta gott och nyttigt och bara ta dagen som den kommer. Vid poolen väntar sköna sängar och vill du röra på dig finns både ett gym och cyklar att låna. Boka till halvpension eller All Inclusive Ultra för att maximera semesterkänslan.

Geraniotis Villa

Geraniotis Villa är ett perfekt val för den stora familjen eller kompisgänget – enplansvillan har plats för upp till åtta personer. Njut vid den privata poolen eller på den fina uteplatsen med grill- och matlagningsmöjligheter. Villan har även en egen trädgård med citrusträd, olivträd och väldoftande växter som lavendel och oregano. Varför inte hyra in en privat kock som lagar till en måltid helt efter dina önskemål, för att fira en födelsedag eller bröllopsdag?