Strand i Gerani på Kreta

Stränder i Chania stad

Chania bjuder på den perfekta kombinationen av stad och bad, med flera fina stränder i närheten av centrum. Här kan du läsa mer om vilka stränder som inte får missas under din resa i Chania på Kreta!

Nea Chora

Stranden i Chania stad heter Nea Chora och ligger ca 1 kilometer väster om stadskärnan, och du kan enkelt promenera hit från hamnen i gamla stan på ungefär 15 minuter. Nea Chora är en härlig sandstrand, med gott om restauranger, snackbarer och caféer i närheten. De lokala tavernorna är särskilt berömda för sin fisk och varje sommar arrangeras en sardinfestival vid stranden med traditionell musik, dans och gratis fisk. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Chrissi Akti

Ca 2,5 kilometer väster om Chania stad ligger den vackra stranden Chrissi Akti som består av två sandstränder som separeras av stenar. Den västra stranden kallas Golden Beach och den östra Aptera Beach. Golden beach är mest populär med parasoll, vattensporter, duschar och caféer.

Marathi

Ungefär en halvtimmes bilfärd från Chania stad ligger den mysiga lilla badviken Marathi. Här hittar du närliggande tavernor och kristallklart vatten för dagens sol och bad.

Iguana Beach på Kreta

Iguana Beach

Bredvid Golden Beach, ett par kilometer utanför Chania, ligger stranden Iguana Beach. Stranden är populär både bland lokalborna och turister, och bjuder på kristallklart vatten och mjuk sandstrand. Blir du hungrig finns det gott om restauranger i närheten.

Orterna längs Chania kusten

En kort busstur från Chania stad hittar du mängder av små mysiga byar och orter med vackra stränder. I Agii Apostoli är barnfamiljernas favorit med sin långgrunda strand, Agia Marina bjuder på långa och breda sandstränder och på stranden i Gerani finns det gott om plats för alla. Här kan du läsa mer om orterna längs Chanias kust. 

Läs fler restips för Chania