Fakta om Agii Apostoli

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Effektiv körtid från flygplatsen till hotellen i Agii Apostoli ca 40 minuter. Restiden varierar beroende på rutt, antal hotellstopp och trafiken i området. Transfern sker vanligtvis utan medföljande Apollopersonal.

Stränder:

Chanias bästa stränder ligger väster om staden och är barnvänliga, kilometerlånga sandstränder. Närmaste stranden, ca 2 km till Chania stad heter Nea Hora. I Agii Apostoli/Chryssi Akti finns det några mycket bra sandstränder som är barnvänliga. Undervattensströmmar förekommer längs hela kuststräckan vid kraftig vind.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Det finns flera barer i Chania stad. I början samt slutet av säsongen sker det mesta av nattlivet i Chania stad. Under högsäsong är det i Platanias som man finner det "vildare nattlivet". Om man är mer för den lugnare formen av underhållning, finns det flera biografer i Chania stad. Det finns även en utomhusbiograf. I Agii Apostoli/Chryssi Akti är nattlivet mycket begränsat.

Kommunikationer:

Från Chania finns bra bussförbindelser med Rethymnon, Heraklion och byarna längs norra kustvägen och även till Kretas sydkust. I Chania finns många taxibilar och möjlighet att hyra bil, motorcykel, moped och cykel. Chanias flygplats ligger på halvön Akrotiri ca 14 km från staden och har reguljärförbindelse med Aten. Från Agii Apostoli finns bra bussförbindelser med Chania centrum. Vi rekommenderar dig att hyra bil och utforska västra Kretas många sevärdheter och stränder på egen hand.

Aktiviteter:

Flera möjligheter, såsom, jetski, parasailing, beach volley.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 7-10 euro per dag och aggregat. Större lägenheter har oftast två aggregat.