5 anledningar att upptäcka Karpathos

Flyg ut över Egeiska havet och landa på den underbara ön Karpathos, Grekland. Ön ligger halvvägs mellan Rhodos och Kreta och är näst störst i ögruppen Tolvöarna. Här finner du bland annat mysiga byar, vackra stränder och grym vindsurfing. Vi har listat 5 av anledningarna till att upptäcka härliga Karpathos. 

1. Gästvänligheten

Det talas ofta om den Grekiska gästvänligheten, men här finns den verkligen på riktigt. Lokalborna på Karpathos är otroligt öppna och vänliga och uppskattar nya gäster, kunder eller som du troligen kommer märka, vänner. Upplev ett härligt restaurangbesök med både utsökt mat och ett riktigt trevligt bemötande! 

2. Olympos – en genuin bergsby 

Högt upp på berget Profitis Ilias ligger den charmanta bergsbyn Olympos, som byggdes redan på 900-talet. Det speciella med denna by är att tiden sen dess mer eller mindre verkar ha stått stilla. Olympos har nästintill varit helt isolerat fram till 1980-talet på grund av dess läge högt uppe i bergen.  Traditioner och seder har därför bevarats väl. Se de speciella dräkterna, känn dofterna från kryddorna, smaka på det hembakade brödet och njut av den fantastiska utsikten över bergen och havet. Missa inte heller att besöka den vackra Mariakyrkan eller någon av öns övriga byar.

3. Apella Beach 

Apella Beach är en av de finaste och vackrast belägna stränderna i Grekland. De intilliggande bergen med grönskande pinjeträd som ger skön skugga sprider sig ända ner till den vita stranden och det kristallklara djupblå vattnet. Här finns också en taverna med guldläge, precis ovanför stranden. Självklart kan du också hyra solstolar och parasoller. Om du har chansen bör du ta dig till Apella Beach direkt från havet – så ta båten hit om du kan! Vill du ta dig hit landvägen går det också bra att hyra en bil eller scooter. 

4. Den färska fisken i hamnbyn Finiki 

Om du älskar färsk fisk ska du definitivt bege dig till den mysiga hamnbyn Finiki. Här finns nämligen öns bästa fiskrestauranger. Nere vid hamnen kan du se de små båtarna lägga till efter en dag på det stora blå och vägen från fiskebåten till din tallrik är inte lång – fräschare än så här blir det inte! 

5. Vindsurfingen 

Karpathos kallas Vindarnas ö och har perfekta förhållanden för vindsurfing. Precis vid flygplatsen ligger härliga Makris Gialos Beach som erbjuder vågor som passar lika bra för nybörjaren som för proffset. Att världsmästerskapet för vindsurfing har hållits just i Karpathos är ett ganska bra surfbetyg, eller hur? 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Karpathos, hitta och boka en resa till Karpathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Karpathos

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, den bästa maten och mycket mer!

Se alla våra restips för Karpathos

Karpathos

  • Lugn ö med vacker natur
  • Mysiga bergsbyar
  • Genuin grekisk atmosfär
Se alla resor till Karpathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här