Kalymnos - restips

Genom åren har människor från världens alla hörn lärt sig att älska den grekiska övärlden. Kanske är det solen, det böljande havet eller de vita husen som får oss att falla pladask gång på gång. Vi hoppar gärna mellan öarna och upplever deras unika egenskaper. Men det finns en liten ö som det sägs att man blir evigt trogen om man en gång har träffats av dess charm. Det är den lilla ön Kalymnos. Ni kommer säkert att hitta egna pärlor men som en liten hjälp på vägen har vi samlat ihop några av våra bästa restips!

Boka din resa till Kalymnos

Att göra

Kalymnos må vara mest känt för sina tvättsvampar, honung och klättring, men här finns mer så. Besök nunneklostret Agios Savvas, hälsa på "the Lady of Kalymnos" på arkeologiska muséet eller ta båten över till rofyllda Telendos där tiden stått stilla.

Läs mer om tipsen här

Mat & dryck

Kalymnos erbjuder läckra måltider för varje tillfälle. Fiskrestauranger, mysiga familjeägda tavernor eller härliga hak efter klättringsessionen - här finns det något för alla!

Spana in våra välsmakande tips

Stränder

För den sol- och badsugne finns det många alternativ till härligt strandhäng i orterna Myrties och Massouri. Vill du se något annorlunda bör du besöka stranden Platis Yialos med sin svarta sand.

Läs strandtipsen här