Vackra vyer över Kalymnos

5 fina stränder på Kalymnos

Vackra stränder på Kalymnos

Stränderna på Kalymnos är många för den sol- och badsugne, här kan du se fram emot dagar fyllda med sol & bad och härligt strandhäng. I orterna Myrties och Massouri finns trevliga stränder med närhet till tavernor och caféer. Vill du se något annorlunda bör du besöka stranden Platis Yialos med sin svarta sand. 

1. Myrties beach

Myrties beach är en fin klapperstensstrand där strandpromenaden leder till hamnen i Myrties. Här kan du njuta av sol och bad hela dagen, och blir du hungrig finns det några trevliga tavernor och caféer i närheten. Härifrån kan du även ta en lite fiskebåt över till grannön Telendos.

2. Massouri

I den mysiga orten Massouri finns en vacker sandstrand som är en av de mest populära på ön. I centrum finns flera restauranger och caféer och vid stranden hittar du en strandbar där en lättare lunch kan inhandlas. Här finns även möjlighet för vattensporter för den som tröttnar att ligga på stranden. Stranden delas med den lokala befolkningen vilket bidrar till den härliga atmosfären.

3. Agios Nikolaos

Vill du komma bort och vara ifred ett tag är stranden Agios Nikolaos något för dig. Stranden är belägen ca 1 km utanför Pothia och omgiven av berg som utgör en vacker kuliss.

4. Kantouni beach 

Den långa stranden Kantouni är lokalbefolkningens favorit med grönskande omgivningar och ett par tavernor och caféer. Från stranden har du utsikt över bergen där ett vackert kloster är beläget.

5. Platis Yialos

Stranden Platis Yialos är en av de vackraste stränderna på Kalymnos, mycket tack vare dess svarta sand och kristallklara vatten. Vid stranden finns en taverna som serverar välsmakande rätter, och vill man köpa egen lunch och äta på stranden ligger det en mataffär i närheten. Från stranden har man även första parkett till Kalymnos vackra solnedgång.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kalymnos, hitta och boka en resa till Kalymnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kalymnos

Här hittar du våra tips på de bästa aktiviteterna, finaste stränderna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kalymnos

Kalymnos

  • En genuin och charmig grekisk ö
  • Härliga stränder och bergsklättring
  • Kombinera med Kos
Se alla resor till Kalymnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här