Att göra på Kalymnos

Kalymnos må vara mest känt för sina tvättsvampar, utsökta honung och klättring, men denna ö har mycket mer att erbjuda än så. Besök nunneklostret Agios Savvas som är en av Kalymnos mest intressanta sevärdheter, hälsa på "the Lady of Kalymnos" på arkeologiska museet eller ta båten över till rofyllda Telendos där tiden stått stilla. 

Pothia

Pothia

I Pothia på Kalymnos passar det bra att ta en eftermiddagspromenad längs de smala gatorna ovanför hamnen. Här säljs allt möjligt i de många små butikerna och du finner snart din egen favoritaffär.

Bergsklättring på Kalymnos

För dig som vill ha extra mycket spänning och magpirr rekommenderar vi en dag med bergsklättring på Kalymnos. Här finns många bra platser för sporten och på våren och hösten är det fullt av folk som kommer hit för att klättra.

Arkeologiska muséet

Är du intresserad av historia och gamla artefakter är det arkeologiska muséet i Pothia ett trevligt alternativ. Upptäck vackra antika föremål ända från 5300 f.Kr, där det mest imponerande föremålet är en stor bronsstaty av en kvinna från 100-talet f.Kr. Statyn kallas "the Lady of Kalymnos" och hittades i havet utanför Kalymnos 1994.

Undervattensmuseet i Vlichada

Stavros som är över 70 år gammal har ett långt och spännande liv bakom sig. Under hela sitt liv har han dykt utanför södra Kalymnos kust och alla hans fynd finns att se i museet som ligger i Vlichada. Här finns bland annat koraller, fiskar och föremål från det minoiska riket.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kalymnos, hitta och boka en resa till Kalymnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kalymnos

Här hittar du våra tips på de bästa aktiviteterna, finaste stränderna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kalymnos

Kalymnos

  • En genuin och charmig grekisk ö
  • Härliga stränder och bergsklättring
  • Kombinera med Kos
Se alla resor till Kalymnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här