Shopping i Aten

Shopping i Aten

Likt många storstäder bjuder Aten på riktigt bra shopping, med allt från internationella butiker till stora gallerior. Här kan du läsa mer om våra shoppingtips i Aten!

Ermou street

Den stora shoppinggatan i Aten heter Ermou street och här ligger alla internationella kedjor som Zara och H&M, men även grekiska butiker. Det finns gott om lunchställen och caféer längs gatan, så ingen behöver gå hungrig under shoppingturen.

Kolonaki

Det exklusiva området Kolonaki bjuder på high end-butiker som Gucci och Dior och även flera eleganta smyckesbutiker med smycken handgjort silver och guld.

Monastiraki

Monastiraki är känt som Atens största loppmarknad och här kan du fynda allt från vinyler, antikvariat, kläder, skor och smycken.

Plaka

Plaka är Atens gamla stan och den som gillar små bijouterier och charmiga butiker ska bege sig till Adrianou street.

Gallerior

Vill du ha allt på samma plats kan du bege dig till någon av Atens shoppingcentrum. De största galleriorna heter The Mall Athens, Golden Hall och Avenue Mall, och de ligger alla i området Marousi. Ett av Atens landmärken är gallerian Attica Department Store på Panepistimiou street, som daterar ända tillbaka till 1930-talet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Aten, hitta och boka en resa till Aten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Aten

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, charmigaste stadsdelarna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Aten

Aten

  • Livligt nöjesliv
  • Historiska sevärdheter
  • Charmiga och mysiga stadsdelar
Se alla resor till Aten

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här