Kitesurfing på Dominikanska republiken

Sport på Dominikanska republiken

Om du är ute efter en aktiv semester är Dominikanska republiken en perfekt destination - här finns fartfyllda aktiviteter både till havs, på stranden och i djungeln. Lär dig till exempel kite- eller windsurfing, testa på spännande forsränning, vandra i oerhört vackra omgivningar eller kör en runda golf i tropiskt klimat.

Dykning Dominikanska republiken

Dykning

Sugen på att upptäcka livet under ytan? Här finns flera välrekommenderade dykfirmor som kan erbjuda upplevelser för alla. Du som är erfaren dykare kan uppleva mycket, och du som aldrig testat dykning tidigare kan göra ett prova-på-dyk. Erfarna och professionella engelsktalande instruktörer garanterar en säker och spännande upplevelse. Programmet anpassas efter dagens väderförhållanden. För mer information, prata med din reseledare. 

Kajak

Det är populärt att hyra kajak på stränderna längs hela nordkusten på Dominikanska Republiken, men vill du ha en naturupplevelse utöver det vanliga ska du ta dig till floden Yaque del Northe. Här finns möjlighet att tillsammans med professionella guider, paddla i kristallklart vatten genom bergsklyftor och naturliga pooler.

 

Surfarens paradis

Vind- och vattenförhållandena gör Dominikanska republiken till en utmärkt destination för surfaren, oavsett om du är nybörjare och vill lära dig tekniken från grunden eller om du är erfaren på jakt efter höga vågor. Allra bäst är förhållandena på öns norra del, exempelvis i staden Cabarete där stranden ligger i en bukt vilket gör den perfekt för wind- och kitesurfing. Här erbjuds också flera kurser. En av stränderna nära Cabarete är Playa Encuentra som rankas som en av världens bästa surfstränder och som lockar erfarna surfare från hela världen. Varje år i mars månad arrangeras här världens mest prestigefyllda surfingtävling, Encuentra Classic.

 

Tropisk golf

Dominikanska republiken är det land i Västindien som har flest golfbanor, och standarden på banorna är hög. Om du är här för att golfa dig runt ön hittar du många av banorna i anknytning till de stora hotellen. Det finns bland annat en fin golfbana i Playa Dorada. För flera goda tips, prata med din reseledare.

Vandra på semestern

Gillar du att vandra i berg har du kommit helt rätt, Dominikanska republiken erbjuder flera nationalparker där du kan gå på tur tillsammans med en duktig och utbildad guide. Det populäraste utflyktsmålet är Pico Duarte, Västindiens högsta berg. När berget fick sitt namn ansåg man att det reste sig 3 157 meter över havet, men i dag menar man att den rätta höjden är 3 087 meter. Utflykten till Pico Duarte kräver övernattning. Rancho Baiguate kan även skräddarsy utflykter enligt dina önskemål. 

Baseball

Tycker du om baseball ska du passa på att se en match under din resa. Baseball är en stor nationalsport och baseball-säsongen börjar i oktober och självklart kan du njuta av att se de bästa spelarna och lagen i hela Karibien här. De två mest kända lagen är Licey från Santo Domingo och Las Aguilas från Santiago. Prata med din reseledare för mer information.

Golf på Dominikanska republiken

River Rafting

Hoppa upp på flotten och upplev ett spännande äventyr på floden Yaquedel Northe, Karibiens längsta flod. Under ledning av professionella instruktörer kommer du under dagen att färdas nedför forsarna.  Det här är en fartfylld aktivitet för både nybörjare och erfarna över 12 år.

Beach volley

När du tröttnar på att ligga och lata dig i solen är det kanske dags att spela beach volley. Nät hittar du på många av öns stränder, och det brukar inte vara svårt att hitta några spelvänner.