Shopping på Dominikanska republiken, restips

Shopping på Dominikanska republiken

För den som vill handla med sig något fint hem under semestern har Dominikanska republiken intressanta och varierande shoppingmöjligheter. Här kan du fynda smycken, kläder och souvenirer i småbutiker längst stränderna, besöka varuhuskedjan La Sirena eller strosa runt på den stora gågatan i Santiago.

Cabarete shopping

Parallellt med stranden i Cabarete går stadens huvudväg som kantas av olika butiker. Gillar du surfarmodet har du kommit helt rätt, här hittar du kända surfarmärken som Billabong, Volcom och Quicksilver. Det finns också små butiker som säljer smycken och längs stranden finns fruktförsäljning med mera.

Shopping i Puerto Plata

Om du blir sugen på att shoppa i Puerto Plata ska du bege dig in till staden. Utgå från klädbutiken Mega Moda så hittar du även några andra mindre butiker runt omkring. Eller så beger du dig till La Sirena, landets första varuhuskedja med luftkonditionering. La Sirena ligger på strandpromenaden Malecon och här kan du köpa allt från kläder till skor, leksaker och skönhetsprodukter. Det finns också större butiker Jimenez som ligger vid sidan av Caribe Tours busstation och Casa Nelson som ligger i Central Park.

 

Shopping i Sousa, Dominikanska republiken

Orange market

På stranden mellan Playa Dorada och Costa Dorada ligger Orange market. Här kan du passa på att köpa med dig en souvenir eller kanske en present till kattvakten eller blomstervattnaren. Tavlor, kläder, frukt och smycken är saker som säljs här. 

Cigarrer på Dominikanska republiken

Dominikanska cigarrer

Klimatet på den Dominikanska republiken är perfekt för tobaksodling. I Santiago tillverkas två av landets finaste cigarrer, Leon Jimenez och den lite mildare La Aurora. Du kan köpa cigarrerna direkt på fabriken eller i vissa butiker. 

Shopping i Santiago

Bege dig till myllret på den stora shoppinggatan, Calla del Sol i Santiago. Här finns massor av butiker, passa på att handla allt från kläder till tavlor i några av de inbjudande butikerna. Varför inte handla en present till en kär vän där hemma? När du tröttnar på shoppingen lovar vi att du snabbt hittar din egen lunchrestaurang.

Se fler restips för Dominikanska republiken