Stränder på Dominikanska republiken, restips på Apollo.se

Paradisstränder på Dominikanska republiken

Dominikanska republikens stränder uppfyller alla krav för vad som brukar förknippas med en paradisstrand – kritvita eller gyllene med finkornig sand, vajande palmer och ett azurblått hav med en behaglig temperatur i vattnet. 

Playa Dorada

Playa Dorada hittar du strax öster om Puerto Plata, och tack vara att den är så ren och vattnet så klart har den europeiska miljömärkningen Blå flagg. Du som vill ta det lugnt och gillar ordning och reda – look no further. I Playa Dorada hålls gatorna rena, grönområdena är välskötta och hotellen smälter vackert in med omgivningarna. Välkommen!

Snorkla vid Calleton Beach

Calleton Beach ligger något undangömd i staden Rio San Juan. För att ta sig hit från staden måste du köra eller gå en skumpig grusväg, men väl framme inser du att det var mödan värt. Stranden är inte stor men ligger i en liten bukt där vattnet är turkost och sanden gyllengul. Under mandelträden finns små enkla restauranger där du kan njuta av lokala läckerheter. Tänk på att fråga efter dagens fiskfångst som du kan få serverad på stranden. Avsluta gärna måltiden med en kall Piña Colada som serveras i färsk ananas.

Strand på Dominikanska republiken

Lugn och ro på Playa Rincon

Längst in i bukten på Samanahalvöns nordöstra spets ligger Playa Rincon, en av öns allra bästa stränder med sju kilometer kritvit sand, turkosblått hav och gröna palmer. Men trots att alla vet att den sagolika stranden ligger här är det få som faktiskt tar sig hit. För att ta sig fram på den dåliga, skumpiga vägen behöver man nämligen ett fyrhjulsdrivet fordon. Eller så åker man båt från byn Las Galeras. Det tar cirka 20 minuter och kostar cirka 100 kronor per person fram och tillbaka. När det är dags för lunch intas den på någon av strandens fiskrestauranger.

Playa Grande

Nära staden Rio San Juan på öns norra kust ligger den härliga stranden Playa Grande. En strand som ramas in av höga klippor och som ofta bjuder på höga vågor. Här råder utmärkta surfingförhållanden och det turkosblå vattnet är fantastiskt att simma i. För barnfamiljerna finns dock bättre alternativ, vid blåsigt väder uppstår nämligen kraftiga undervattensströmmar här.

Playa Rincon Beach, Dominikanska republiken