Fri ombokning

Apollo är det trygga valet

Vi gör alltid allt vi kan för du ska kunna boka och planera din semester, så enkelt och riskfritt som möjligt. Vi följer givetvis paketreselagen till punkt och pricka och har dessutom lagt till en mängd möjligheter för ett flexibelt resande, så att du och alla andra som reser med oss ska känna er helt trygga med att planera, boka och resa. Detta gäller med avresa till och med 24 april 2022.


Detta ingår när du bokar och reser tillsammans med oss

 

 • Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
 • Boka nu, vänta med att slutbetala fram till 30 dagar före avresa
 • Byt resekompis kostnadsfritt fram till 48h före avresa*
 • Ändra dina tillval fram till 24h före avresa
 • Fri ombokning fram till avresa om du eller någon av dina resekompisar får covid-19 inför avresa
 • Information innan avresa kring vilka inresebestämmelser som gäller på ditt valda resmål.
 • Information om hur det är på många av våra resmål just nu.
 • Uppdaterade rutiner för säkerhet och trygghet på resmålet.
 • Vi erbjuder subventionerat covid-19-test om det behövs.*

*) Vissa undantag gäller, se mer i de fullständiga villkoren. 

De olika fördelarna erbjuds till charterresor, med charterflyg och hotell kombinerat, med avresa till och med 24 april 2022.                                              För gruppresor ingår ej den fria ombokningen och vid bokning av en gruppresa med Qatar ingår inte heller öppet köp.

Här kan du mer i detalj se de charterresor som omfattas.

Läs fullständiga villkoren

Öppet köp - för resor bokade innan 15 oktober 2021

Öppet köp fram till 60 dagar innan avresa. Apollo erbjuder öppet köp fram till 60 dagar innan avresa, oavsett anledning till att du som kund önskar avboka din resa.

 • Anmälningsavgiften ska fortfarande betalas in senast 5 dagar efter att resan bokats.
 • Bokar du av resan, tidigare än 60 dagar innan avresa, får du tillbaka det inbetalda beloppet minus en administrativ kostnad på 200 kronor per person som avbokas.
 • Har du använt dig av den fria ombokningen och ombokat din resa till ett datum längre fram har du inte längre möjlighet att använda dig av öppet köp.
 • För att avboka din resa ber vi dig kontakta vår Kundservice på telefonnummer 0771-373737. Har du bokat din resa hos vår Grupp & Event-avdelningen ber vi dig kontakta dem på telefonnummer 08-519 307 07.
Fri ombokning - för resor bokade innan 15 oktober 2021

Upp till 30 dagar före avresa. Apollo erbjuder fri ombokning av din resa.

 • Du som har bokat en resa innan 1 september 2021 har möjlighet att boka om din resa en gång, ända fram till 14 dagar före avresa. För resor med Emirates och Qatar Airways gäller den fria ombokningen ända fram till 30 dagar före avresa.
 • Du som har bokat en resa från och med 1 september 2021 har möjlighet att boka om din resa en gång, ända fram till 30 dagar före avresa.
 • Ombokningen får göras till en valfri bokningsbar charterresa hos Apollo till en resa med ett annat avresedatum än den ursprungliga resan.
 • Om du bokar om till en dyrare resa behöver du betala mellanskillnaden, om den nya resan däremot är billigare utbetalas inte mellanskillnaden.
 • Eventuella kampanjrabatter (tex Black Friday-rabatt) följer inte med till den nya bokningen.

PCR-test​

Vi erbjuder subventionerat covid-19-test 

om det behövs

.
 • För dig som har en resa bokad till ett resmål som godkänner antigentest erbjuder vi inte subventionerat PCR-test. Boka ditt antigentest här.
 • Om resmålet du väljer att besöka har krav på uppvisande av negativ PCR-test när det är dags att resa så ordnar vi det för dig.
 •  Apollo står för största delen av kostnaden för testet, du betalar själv 500 kronor per test. Värdet för ett PCR-test är för närvarande ca 2000 kronor per person. Kostnaden för testet ingår inte i priset utan betalas vid testtillfället.
 • Testet måste göras enligt Apollos instruktioner för att du och ditt resesällskap ska få tester ordnat av oss. Läs mer här.
 • Detta gäller för charterresor med avresa till och med 31 december 2021. För charterresor med avresa i perioden 1 januari 2022 till och med 24 april 2022 hjälper vi till att ordna tid för testning om resmålet du ska besöka kräver PCR-test. Du betalar själv för PCR-testet.
Skjut upp slutbetalningen Till bara 30 dagar innan avresa. Hos Apollo kan du vänta med att göra slutbetalningen för din charterresa ända fram till 30 dagar före avresa. Det innebär att du tryggt kan boka längre fram i tiden utan att behöva ligga ute med mer än bara handpenningen.
Byt resekompis kostnadsfritt

Om någon ändrar sig. Vi på Apollo gör det möjligt för dig att ändra namnen på biljetterna i ditt resesällskap helt kostnadsfritt.

 • Du kan byta resekompis ända fram till 48 timmar innan avresa om någon du reser med plötsligt inte vill eller kan åka.
 • Byter du resekompis och totalpriset på resan blir dyrare betalar du mellanskillnaden. Om den nya resan däremot är billigare utbetalas inte mellanskillnaden.
 • Gäller inte för resor med Qatar Airways.
Ändra tillval Helt utan kostnad. När du bokar med Apollo har du möjlighet att lägga till allt från bagage, måltider, transfers och utflykter för att göra din resa så bra som möjligt för just dig.
 • Nu gör vi det möjligt att ändra dina tillval fram till 24 timmar innan avresa, så att du både kan boka på och boka av efter vad du tycker känns rätt när det väl är dags för din resa.
Slipp resa sjuk Fri ombokning om du får Covid-19. Om någon i ditt resesällskap skulle ha oturen att få Covid-19 inom två veckor före avresa så får ni flytta fram er gemensamma bokning utan extra kostnad.
 • För att få boka om resan kostnadsfritt behöver någon i ditt resesällskap på samma bokning kunna visa ett positivt Corona-test som visar att hen har en pågående Covid-19 infektion.
 • Ombokningen får göras till en valfri bokningsbar charterresa hos Apollo.
 • Ombokningen får göras till en ny resa med avresa tidigast 8 veckor framåt i tiden för att undvika att hen fortfarande testar positivt för Covid-19.
 • Ombokningen sker till dagsaktuella priser, blir den nya resan dyrare får du betala mellanskillnaden. Vi återbetalar inte eventuell mellanskillnad om den nya resan blir billigare.

 

De olika fördelarna erbjuds till charterresor, med charterflyg och hotell kombinerat, med avresa till och med 24 april 2022. För gruppresor ingår ej den fria ombokningen och vid bokning av en gruppresa med Qatar ingår inte heller öppet köp. 

Här finner du en översikt över de charterresor som omfattas av fördelarna ovan

 


Fler trygga fördelar med att resa med Apollo

En försäkring i toppklass

Trygg på resan Maxi är en heltäckande reseförsäkring som du kan köpa till när du reser med oss på Apollo. Utöver de fördelar som alltid ingår när du reser med oss på Apollo gör försäkringen Trygg på resan Maxi dig fullt försäkrad.

Läs mer om våra försäkringar

Därför är Apollo det trygga valet

Apollo är det trygga valet och inte ett resebolag i mängden. Här förklarar Apollos VD, Leif Vase Larsen, om varför. Varmt välkommen att planera och boka din semester tillsammans med oss på Apollo!

 
Läs hela brevet här

Frågor och svar

Kan jag omboka resan om jag blir smittad av covid-19?

Om någon i ditt resesällskap skulle ha oturen att få covid-19 inom två veckor före avresa så får ni flytta fram er gemensamma bokning utan extra kostnad.

 • För att få boka om resan kostnadsfritt behöver någon i ditt resesällskap på samma bokning kunna visa ett positivt corona-test som visar att hen har en pågående covid-19 infektion.
 • Ombokningen får göras till en valfri bokningsbar charterresa hos Apollo.
 • Ombokningen får göras till en ny resa med avresa tidigast 8 veckor framåt i tiden för att undvika att hen fortfarande testar positivt för covid-19.
 • Ombokningen sker till dagsaktuella priser, blir den nya resan dyrare får du betala mellanskillnaden. Vi återbetalar inte eventuell mellanskillnad om den nya resan blir billigare.
 • Eventuella kampanjrabatter (tex Black Friday-rabatt) följer inte med till den nya bokningen.
   

Önskar du omboka resan tidigare än två veckor innan avresa är du välkommen att använda den fria ombokningen som ingår i din charterresa:

 • Du har möjlighet att boka om din resa en gång, ända fram till 14 dagar före avresa.
 • Ombokningen får göras till en valfri bokningsbar charterresa hos Apollo.
 • Om du bokar om till en dyrare resa behöver du betala mellanskillnaden, om den nya resan däremot är billigare utbetalas inte mellanskillnaden.
 • Eventuella kampanjrabatter (tex Black Friday-rabatt) följer inte med till den nya bokningen.

Kostar min resa extra nu när dessa fördelar ingår?

Nej, din resa kostar inget extra i och med fördelarna Apollo erbjuder.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja, det är viktigt att du har en reseförsäkring. Fördelarna vi beskriver ovan är en extra tjänst för att du ska känna dig trygg när du bokar din resa. Med Apollos Maxiförsäkring från Gouda har du fullständigt skydd under din resa, då försäkringen täcker hemtransport, mat och boende, läkarbesök och möjlighet till dygnet runt support.

Nyhet! Apollo bjuder på karantäntäckning. Som enda researrangör täcker nu Apollos Maxiförsäkring merkostnader om du plötsligt och oförutsett sätts i karantän oavsett om du är smittad eller ej. Karantäntäckning gäller alla som som köpt Maxiförsäkring och som reser efter 12 april. 

När kan jag boka tid för mitt PCR-test?

Vi rekommenderar att du bokar tid för PCR-test tidigast 2-3 veckor före avresa, i det fall att inresebestämmelserna ändras under sommaren. Vi garanterar att det kommer finnas lediga tider för alla våra kunder. Om krav på PCR-test tas bort eller om du inte längre ska resa är du själv ansvarig för att avboka ditt test. Läs mer och boka tid här.

Omfattas just min resa av de olika fördelarna som beskrivs ovan?

De olika fördelarna erbjuds till charterresor, med charterflyg och hotell kombinerat, med avresa till och med 24 april 2022. 

Här finner du en översikt över de charterresor som omfattas av fördelarna ovan

Vad händer om myndigheter avråder från resor till det resmål jag ska besöka?

En resa kan ställas in av flera orsaker, oavsett vilket får du alltid pengarna tillbaka på det konto eller kort som resan betalades ifrån. När svenska Utrikesdepartementet går ut med en avrådan för icke-nödvändigt resande till ett land eller region så blir din resa automatiskt inställd. Det samma gäller om myndigheterna på det resmål du ska besöka inför inreseförbud. Apollo kan även ställa in en avresa på grund av andra anledningar, oavsett vilket följer alltid Apollo paketreselagen och du som kund får alltid pengar tillbaka så snart som möjligt och inte presentkort eller vouchrar.