Upplev mer av Phuket

Inte långt ifrån ditt hotell finns ett annat Phuket, redo att upptäckas. Med små mysiga stränder, spännande kultur och annorlunda upplevelser i den thailändska vardagen. Upptäck ön på egen hand eller följ med på någon av Apollos spännande utflykter.

Nai Harn

Vackra Phuket

Havets vågor är nästan alltid nära på Phuket, och de ljumma vindarna kan värma en vinterfrusen själ på många sätt. På Phukets stränder hittar du flera enklare restauranger som serverar riktigt god thaimat. Slå dig ner i en bambustol, njut av stekta grönsaker i ostronsås, grillade skaldjur, kyckling i curry eller vad du nu önskar – och se ut över havet.

Phuket är en mångfacetterad halvö som ha mycket att ge. Här bor du bra på de bekväma hotellen, nära stränderna. Det bästa är också att det alltid är nära och enkelt att kombinera de bekväma stunderna vid poolkanten med alla upplevelser som Phuket har att erbjuda.

Enklaste sättet att förflytta dig på är att stoppa en tuk tuk eller taxi utanför hotellet. Att bara dra iväg ger en skön känsla av frihet, som kanske inte är lika vanlig hemma i Sverige. Åk längs kustvägen på Phukets västra sida för att få flera fina vyer och upplevelser. Vill du stanna och bada vid någon strand är valen många. Stränderna i Bangtao, Laem Sing, Surin och Nai Yang är bra val om du vill ha nära till skugga i form av frodig grönska.

Lugna Nai Harn

Söker du ännu mer lugn ligger vackra Nai Harn ännu längre söderut på Phuket. Här kan du tillbringa en dag med att hänga, titta ut på båtarna och njuta av den grönskande sluttanden inramningen av den vita stranden. Till Nai Harn åker thailändarna själva gärna och badar, vilket ju kan ses som ett gott betyg!

Shopping i Phuket

Shopping finns i mängder i Patong, Karon och Kata, men glöm inte bort att också åka till öns huvudstad Phuket town för shopping. Medan du strosar runt bland butikerna får du också ta del av befolkningens vardag. I Phukets town finns också mysiga caféer och restauranger att besöka när det är dags att fylla på energin. Det finns även flera kinesiska tempel att besöka.

Det bästa med Phuket är att naturen alltid är nära. Vyerna, de ljuvliga dofterna och grönskan som alltid finns där, oavsett om du utforskar ön på egen hand eller botaniserar i det omfattande utflyktsprogrammet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här